Schackpjäser framför 3D-skrivare

3D-skrivare

Revolutionen har startat. Vi tror att 3D-skrivare kommer att förändra hur vi ser på prototyper, produktutveckling och reservdelar i framtiden. Nedan har vi samlat några av våra produkter som vi anser är särkilt väl lämpade för olika typer av 3D-skrivare. Vi har säkert missat någonting, eller så vet du någonting som vi inte har tänkt på. Se därför detta som inspiration, snarare än ett facit på vilka produkter vi har för din tillämpning.

Galil DMC-30017

Galil DMC

DMC-serien är avancerade controllers för 1-8 servo- eller stegmotoraxlar som även kan kombineras med inbyggda drivsteg. Med ledande servoprestanda, kraftfulla mjukvaruverktyg och låg inlärningströskel är detta ett utmärkt val för exempelvis 3D-skrivare med höga krav på prestanda, avancerade funktioner och användarvänlighet.

Faulhaber BX4 SC

Fyrpoliga servomotorer

Högpresterande servomotor med hallsensorer och/eller encoder. Motorn har en 4-polig rotor som medger högre moment vid lägre varvtal, vilket i sin tur innebär lägre utväxling, kompaktare mått och högre verkningsgrad. Finns i fyra storlekar mellan 22 och 32 mm i diameter. Helt fri från magnetisk kuggning (cogging).

QuickShaft

QuickShaft

Denna motorserie tar linjära rörelser till helt nya nivåer. De miniatyriserade och högpresterande linjärmotorerna består av en solid stator med självbärande lindning och en mångpolig magnetstav. Högeffektiva magneter hjälper motorerna att uppnå utmärkt dynamisk prestanda och kraft.

Linjär stegmotor non-captive

Linjära stegmotorer

Stegmotorer där axeln är antingen en ledarskruv med mutter, eller där rotorn är en mutter med en genomgående ledarskruv. När muttern eller skruven (beroende på modell) rotationsförhindras får man en linjär rörelse. Finns i flera lindningar och storlekar från 20 mm till 86 mm fyrkant. Producerar upp till 1700 N.

LCD Display

Displayer

Moderna displayer bygger oftast på någon typ av flytande kristaller, där man genom att med en spänning påverkar kristallerna i en viss pixel för att påverka hur ljuset, som belyses bakifrån, passerar och når betraktarens ögon. Displayer baserade på flytande kristaller används i allt från små displayer i digitala armbandsur till storbilds-TV, även om det är stor skillnad i både teknologi och prestanda mellan olika typer av LCD-displayer.

Cedes ljusridå

Ljusridåer

Ljusridåer tillför ett lager av säkerhet i din 3D-skrivare. Sensorerna känner av föremål och personer inom detekterat område.

Hybridstegmotor

Roterande stegmotorer

NEMA-standard stegmotorer i en mängd olika storlekar från 20 mm fyrkant (NEMA 8) till 110 mm fyrkant (NEMA 42). Hybridstegmotorerna är byggda för lång livslängd och högt moment. Välj mellan flera olika lindingar, både 2-fas och 3-fas. Kombineras ofta med ett remhjul för att driva en kuggrem.

Galil DMC motorstyrning

dmc-30017-kvad-558

Galil DMC är en kraftfull serie motorstyrningar för alla motortyper och som passar utmärkt till 3D-skrivare. De hanterar 1-8 motoraxlar och det går utmärkt att blanda olika motortyper på olika axlar för att nå maximal prestanda.

Fördelar:

  • Kort time-to-market tack vare en låg inlärningströskel och många färdiga funktioner för koordinerade rörelser
  • Bra API:er för LabView, Visual Studio och mycket mer
  • Fullt stöd för PVT-profiler ger jämnare rörelser, exempelvis för att applicera filament
  • Fungerar med alla motortyper
  • Fantastisk support från Galils och Compotechs applikationsexperter
  • Smidig kommunikation via Ethernet, USB eller RS232
  • Supersnabb reglerloop

 

Läs mer om GalilAnmäl dig till vårt nyhetsbrev

Jag godkänner att denna webbplats lagrar och bearbetar mina uppgifter enligt vår integritetspolicy. *