Inomhusmiljö

Belysning

I Sverige har vi många fina belysningsföretag som förser våra hem och offentliga miljöer med bra belysning. När man väljer belysning har ofta energisparförmåga och design en avgörande roll för beställaren. Våra sensorer, motorer och strömställare finns både i produkter som är nya på marknaden men även i äldre belysningsarmatur som många gånger får en förlängd livscykel med nödvändig modernisering.

Hytronik

Närvarosensorer

Närvarosensorer eller mikrovågsensorer (HF= High Frequency) nyttjar Dopplereffekten genom att detektera rörelser extremt effektivt. Mikrovågssensorerna fungerar oavsett klimat och genom icke-metalliska material som plast, glas, gips och trä.

Dragströmställare

Dragströmställare

Dragströmställare används främst till belysning och allra mest till nedpendlad kontorsbelysning. Fördelen med dragströmställare är att enskilda belysningsarmaturer blir lätta att reglera. Dragströmställare finns även som momentan variant vilket gör att belysningen blir dimningsbar.

Vippströmbrytare

Vippomkopplare

Vippomkopplare används inom industriella applikationer för maskiner och apparater men även inom belysningsindustrin. Den stora möjligheten att få fram olika typer av vippor gör att omkopplarna passar bra att använda till designprodukter. Vipporna kan om man vill, vara det lilla extra som sätter extra karaktär på slutprodukten.

Vaggströmställare

Vaggströmställare

Vaggströmställare används till belysning och ofta även som huvudströmställare till olika maskiner inom industrin. Vaggströmställaren har en mindre utstickande form än vippomkopplaren och är också lättare att torka av. Inom industrin har de ofta tryckta symboler som anger vilken funktion de har. De finns som belysta och i olika färger.

Precistep FDM

Stegmotorer

Motorerna är mycket driftsäkra, har lång livslängd, relativt lågt pris och lämnar, jämfört med exempelvis DC-motorer, högt moment. I utbyte får man relativt låg verkningsgrad, vilket kan innebära höga temperaturer. Stegmotorer är utmärkta att använda till positionering då konstruktionen gör att man i normala förhållanden kan hålla koll på var man är, men under vissa omständigheter kan man ”tappa steg” och därmed befinna sig på en annan position än där man borde.

Elmo Gold Maestro

Elmo Gold

Förmodligen världens mest kompakta servodrivsteg för nästan alla typer av servo- och stegmotorer på marknaden, från någon watt upp till 65 kW. Utmärkt för decentraliserade fleraxliga system eller för enaxliga system, där låg vikt och kompakta mått är kritiskt, samtidigt som man bibehåller mycket högpresterande servoegenskaper. Minsta drivsteget väger endast 18 gram!Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Jag godkänner att denna webbplats lagrar och bearbetar mina uppgifter enligt vår integritetspolicy. *