Inomhusmiljö

Byggnadsautomation

En stor del av våra kunder är specialister på styrning och reglering av värme/ ventilation, övervakning och larmhantering . Gemensamma nämnaren handlar ofta om att få ihop flera funktioner på ett ställe för att reglera energiförbrukning och i andra fall om ha rätt funktion i självövervakande säkerhetsklassade produkter.

Planetväxel

Planetväxlar

Planetväxlar med hög precision från 3,4 mm till 120 mm diameter med goda möjligheter till anpassning. Vi levererar gärna växlarna i denna serie monterade med en motor. Utväxlingar från 2:1 till 512:1 och kontinuerligt moment upp till 350 Nm. Finns även i utförande med reducerat glapp för applikationer som kräver högsta precision.

Temperatursensor

Temperatursensorer

Fuktsensorer ingår i bland annat vattenlarm. De består av ett non-wowen-material som absorberar fukt och vatten mycket snabbt. I sensorn finns två metalltrådar som detekterar fukten genom att de får kontakt med varandra, de skickar då ut en signal till en givare.

Fuktsensor

Bimetalltermostater

Termostater av bimetall har ett element som är termiskt skilt från de spänningsförande delarna och fungerar enligt snap-action-principen med ett till- eller frånläge. De finns med automatisk eller manuell reset-funktion och är en prisvärd lösning och mycket driftsäker tack vare den enkla funktionen.

Termosäkringar

Hermetiska termosäkringar

De hermetiska termosäkringarna är av engångstyp. Säkringen består av två motverkande spiraltrådar av metall med en given smälttemperatur. Vid en specificerad omgivningstemperatur smälter värmekroppen samman vilket leder till att kontakten bryts och energitillgången stryps. De hermetiska termosäkringarna är mycket driftssäkra och lätta att byta.

Hytronik

Närvarosensorer

Mikrovågssensorer används främst för att styra belysning men kan också användas i andra sammanhang när man vill detektera rörelse, t ex för ventilation eller övervakning. Sensorerna triggas av rörelse och slår då på ljuset eller utrustningen, som sedan stängs av efter förvalt tidsintervall. Sensorerna kan ha inbyggd dagsljussensor med inställbar ljuskänslighet.

Ljusridå

Rörelsesensorer

Ljusridåer drivs av infra rött ljus och omfattar sensorer som är helt nödvändiga för säkerheten i och kring hissen eller porten. IR sensorer känner av personer och föremål rör sig inom detekterat område och kan användas som självövervakande säkerhetsridåer eller som komfortstyrning.

Miniatyrhögtalare

Miniatyrhögtalare

Miniatyrhögtalare har relativt enkel konstruktion och tillverkas oftast med dynamiska högtalarelement, där en spole som är fäst vid ett membran rör sig i en luftspalt med ett koncentrerat magnetfält. De används för återgivning av tal, musik eller signaler och används i larm, aktiva hörlurar, i medicinska applikationer, headset och inom industri.

Mikrofon

Mikrofoner

Dynamiska mikrofoner kännetecknas av att de är tålig och pålitliga. De används främst i PA-system och i kommunikationsanläggningar. Elektretmikrofoner däremot har låg vikt, klarar snabba förlopp och höga frekvenser mycket bra. De används i larm, aktiva hörlurar, i medicinska applikationer, headset och inom industrin.Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Jag godkänner att denna webbplats lagrar och bearbetar mina uppgifter enligt vår integritetspolicy. *