utfallande-stad-400

Fordon

Fordonsindustrin är en av Sveriges viktigaste branscher. Den sysselsätter ett stort antal direkt i tillverkande företag samt ännu fler hos underleverantörer och utvecklingsbolag. De senare har ofta produktion eller uppdrag även för utländska fordonstillverkare. Utvecklingen går i dag mot alltmer avancerade system för drift, styrning och kontroll. Drivning av elfordon eller elektrifiering av tidigare mekaniska delsystem kräver komponenter som kan hantera höga effekter med små förluster. Dessutom behöver batteriövervakningen i moderna fordon komponenter som mäter små och stora strömmar med mycket hög noggrannhet. Vi arbetar bland annat med produkter som återfinns inom drivsystem, batteriladdning, eldriven fyrhjulsdrift och avstörning.

Display

Displayer

Moderna displayer bygger oftast på någon typ av flytande kristaller, där man genom att med en spänning påverkar kristallerna i en viss pixel för att påverka hur ljuset, som belyses bakifrån, passerar och når betraktarens ögon. Displayer baserade på flytande kristaller används i allt från små displayer i digitala armbandsur till storbilds-TV, även om det är stor skillnad i både teknologi och prestanda mellan olika typer av LCD-displayer.

Nödstopp

Nödstopp

Nödstopp används inom industrin till maskiner och robotar, även till portar, rulltrappor, transportfordon, hissar, lyftkranar osv. Det finns många olika utföranden för att klara ett brett spektrum av temperaturer och miljöer som exempelvis marin miljö. De har ofta hög IP-klassificering, om minimum om IP65 för ”rena” miljöer och IP69K för allra högst säkerhet.

Hybridstegmotor med encoder (pulsgivare)

Hybridstegmotorer

NEMA-standard stegmotorer i en mängd olika storlekar från 20 mm fyrkant (NEMA 8) till 110 mm fyrkant (NEMA 42). Hybridstegmotorerna är byggda för lång livslängd och högt moment. Välj mellan flera olika lindingar, både 2-fas och 3-fas.

Spolar

Spolar

Förhållandet mellan det magnetiska flödet och strömstyrkan kallas induktans. Induktansspolar (även kallade ”induktorer”) används för att filtrera växel- och likström och för att lagra energi. En induktansspole släpper fram likström, men spärrar mer eller mindre för växelström, det vill säga en induktans har, mycket förenklat, en motsatt verkan mot en kondensator.

Knappsats

Knappsatser

Knappsatser av silikon och membran kan utformas på ett bra sätt när man behöver en tryckknapp eller manöverpanel som ska anpassas efter applikationen med ett unikt utseende och lågt byggdjup. Membran och silikonknappsatser ger utmärkta möjligheter till flexibilitet då de kan ha flexkrets PET/FPC för enkelt montage till PCB.

Kontrollbox

Kontrollboxar

Kontrollboxar kan både ha fast montage eller vara en handhållen enhet. De handhållna enheterna kan förses med magnetsystem för att fästas på t ex fordon. De fast monterade kontrollboxarna kan fungera som styrdosa för exempelvis portar eller som manöverenhet för hydraulsystem till fordon.

Solenoider

Solenoider

Solenoider är otroligt mångsidiga och andvändbara. De återfinns i allt från automation till leksaker, krockkuddar, dörrklockor/larm etc. Vi arbetar med både linjära och vridande solenoider.

stromsensor1_558_kvad

Strömsensorer

En strömsensor är en anordning som känner av elektrisk ström (AC eller DC) i en ledare, och genererar en signal som är proportionell mot denna ström. Den genererade signalen kan vara en analog spänning eller ström eller till och med en digital utgång. Informationen kan man sedan lagra för ytterligare analys eller för att användas för kontrolländamål.

Miniatyrhögtalare

Miniatyrhögtalare

Miniatyrhögtalarna tillverkas i storlekar från 5,7mm upp till 50mm och har alltid anpassade frekvensområden för rätt ljudåtergivning av tal, musik eller signaler.

De används dels i professionell utrustning som larm, aktiva hörlurar, i medicinska applikationer, headset och inom industrin.

Mikrofon

Mikrofoner

Idag används mest Elektretmikrofoner som har låg vikt, klarar snabba förlopp och höga frekvenser mycket bra. De används i professionell utrustning som larm, aktiva hörlurar, i medicinska applikationer, headset och inom industrin.Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Jag godkänner att denna webbplats lagrar och bearbetar mina uppgifter enligt vår integritetspolicy. *