Vågor utfallande

Handverktyg

Handverktyg ställer tuffa krav på ingående komponenter. De ska vara lätta, effekttäta och får inte bli för varma. Dessutom måste de tåla omild hantering, vilket ofta innebär slag och stötar, fortfarande med opåverkad funktion. Nedan har vi samlat några av våra produkter som vi anser är särkilt väl lämpade för forskning eller teknisk utbildning. Vi har säkert missat någonting, eller så vet du någonting som vi inte har tänkt på. Se därför detta som inspiration, snarare än ett facit på vilka produkter vi har för din tillämpning.

Faulhaber BX4 SC

BX4 fyrpolig borstlös motor

Högpresterande servomotor med hallsensorer och/eller encoder. Motorn har en 4-polig rotor som medger högre moment vid lägre varvtal, vilket i sin tur innebär lägre utväxling, kompaktare mått och högre verkningsgrad. Finns i fyra storlekar mellan 22 och 32 mm i diameter. Helt fri från magnetisk kuggning (cogging).

Burlindad DC-motor

2-poliga servomotorer

Burlindade servomotorer från 6 mm diameter till 44 mm diameter för krävande tillämpningar. Tillgängliga med en mängd olika växlar och återkoppling, bl.a. encoder och analoga och digitala hallsensorer. Högeffektiv burlindad konstruktion som medger högt moment i kompakt format och låg vikt. Högdynamisk acceleration och retardation. Helt fri från magnetisk kuggning (cogging).

Planetväxel i genomskärning

Planetväxlar

Planetväxlar med hög precision från 6 mm till 120 mm diameter med goda möjligheter till anpassning. Vi levererar gärna växlarna i denna serie monterade med en motor. Utväxlingar från 2:1 till 512:1 och kontinuerligt moment upp till 350 Nm. Finns även i utförande med reducerat glapp för applikationer som kräver högsta precision.

QuickShaft

QuickShaft

Denna motorserie tar linjära rörelser till helt nya nivåer. De miniatyriserade och högpresterande linjärmotorerna består av en solid stator med självbärande lindning och en mångpolig magnetstav. Högeffektiva magneter hjälper motorerna att uppnå utmärkt dynamisk prestanda och kraft.

mikrobrytare-558-kvad

Mikrobrytare

Standard mikrobrytare passar väl industriella tillämpningar som kräver hög ström och hög mekanisk robusthet i ogynnsamma miljöförhållanden.

Permanentmagneter

Magnetiska material

Oftast används de magnetiska materialen inte i sin leveransform, utan man tar fram detaljer utifrån utgångsmaterialet. I Compotechs nätverk ingår tillverkare av stansade, svarvade, laminerade och sintrade detaljer. Vi kan även tillhandahålla värmebehandling av dessa detaljer för att få ut maximal magnetprestanda.

Magnetisk avskärmning

Magnetisk avskärmning

Lågfrekventa magnetfält har en störande påverkan i många olika situationer. Vi kan erbjuda lösningar på dessa problem med våra färdiga magnetiska avskärmningar som kan specialdesignas för varje tänkbar situation.Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Jag godkänner att denna webbplats lagrar och bearbetar mina uppgifter enligt vår integritetspolicy. *