Hiss

Hiss

Vi vänder oss till dig som moderniserar och reparerar hissar, men också till dig som står för utveckling av nya hissar. Två vitt skilda världar där gammal teknik möter ny. Kanske är du tekniker som jobbar ute på fältet eller inköparen som ska hitta nya leverantörslösningar och säkerställa att leveranser kommer i tid till er? Bekanta dig nedan med vår expertis och hör av dig med dina utmaningar!

Ljusridå

Ljusridåer och sensorer

Ljusridåer drivs av infrarött ljus och omfattar sensorer som är helt nödvändiga för säkerheten i och kring hissar och portar. IR sensorer känner av personer och föremål som rör sig inom detekterat område och kan även användas till komfortstyrning.

Kontrollbox

Kontrollboxar

Användningsområden är många, exempelvis som kontrollenhet för att testa hissens funktion, fungera som styrdosa för exempelvis portar eller som manöverenhet för hydraulsystem till fordon. Välj en standard modul eller en kundanpassad variant där där olika typer av omkopplare, knappar och displayer ingår.

Hytronik

Närvarosensorer

Mikrovågssensorer används för att styra belysning när man vill detektera rörelse, t ex för ventilation eller övervakning. Mikrovågssensorerna fungerar oavsett klimat och genom icke-metalliska material som plast, glas, gips och trä. Man kan gärna bygga in dem i hissen använda en särskild kapsling. Sensorerna triggas av rörelse och slår då på ljuset eller utrustningen, som sedan stängs av efter förvalt tidsintervall.

Miniatyrhögtalare

Miniatyrhögtalare

Miniatyrhögtalare finns i olika storlekar och anpassas för exempelvis musik, tal eller signaler. Miniatyrhögtarare  används bland annat för indikation och kommunikation i hissar.

Mikrofon

Mikrofoner

En mikrofon är en sensor eller transducer som omvandlar ljud till elektriska signaler. Mikrofoner utgör bland annat en del av kommunikationsutrustningen som finns i hissar.

Vaggströmställare

Strömställare och omkopplare

Enskilda strömställare eller hela paneler, finns en rad olika typer som fungerar enskillt eller tillsammans med en panel.

Knappsats

Silikon och membranpaneler

Membran och silikonknappsatser ger utmärkta möjligheter till flexibilitet då de kan ha flexkrets PET/FPC för enkelt montage till PCB, kombinera med switchar och kapslingar.

Display

Displayer

Displayer baserade på flytande kristaller används i allt från små displayer i digitala armbandsur till hissar och storbilds-TV, även om det är stor skillnad i både teknologi och prestanda mellan olika typer av LCD-displayer.Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Jag godkänner att denna webbplats lagrar och bearbetar mina uppgifter enligt vår integritetspolicy. *