Speed Boat 226

Marinteknik

Dagens båtliv består inte bara av vackra fjärdar och idyllisk skärgård, moderna båtar är fulla av avancerad marinteknik som måste klara mycket tuffa förhållanden. Vi arbetar med nischade system och komponenter, som klarar tuff miljö och har hög IP klassificering. Till exempel marindatorer som du kan koppla till våra sensorer och båtens kommunikationssystem.

Marindatorer

Kundanpassade helkapslade marindatorer med valfria utgångar och kablage. Marindatorerna kan kopplas till sensorer, styrboxar, brand- och kommunikations- eller övervakningssystem. Välj vilka funktioner du vill kunna använda, som kartor, radar och navigationssystem.

Display

Displayer

Moderna displayer bygger oftast på någon typ av flytande kristaller, där man genom att med en spänning påverkar kristallerna i en viss pixel för att påverka hur ljuset, som belyses bakifrån, passerar och når betraktarens ögon. Olika tekniker och anpassningar gör dem läsbara oavsett vilka väder, vind och ljusförhållanden som råder.

DC/DC-omvandlare

DC/DC-omvandlare

Omvandlare med särskild prioritet på hög densitet, såsom AC/DC- och DC/DC-moduler för krävande applikationer inom försvar eller transport. Tillsammans med en heltäckande portfölj av DC/DC-moduler levereras även lösningar för skydd mot störningar och spikar, EMI filtrering, säkerhet och hold-up.

Kontrollbox

Kontrollboxar

Användningsområden är många, exempelvis som kontrollenhet för att testa hissens funktion på fartyget, den fungerar som styrdosa för exempelvis portar eller som manöverenhet för hydraulsystem. Vi har standard- och kundanpassade moduler med olika typer av omkopplare, knappar och displayer.

Nödstopp

Nödstopp

De har ofta hög IP-klassificering, om minimum om IP65 för ”rena” miljöer och IP69K för allra högst säkerhet. Nödstoppen finns med lågt monteringsdjup 9,2 mm för kretskortsmontage och med snabbkopplingsalternativ 27 mm. Kombinera med kablage, i en kontrollbox eller bygg in ett system.

Metallknappar

Tryckknappar / vred

Omkopplare och strömställare används när man behöver bryta en strömkrets. De har många olika former och funktioner, vilket gör att de passar väl in i marinmiljö.

Hytronik

Närvarosensorer

Närvarosensorer eller mikrovågsensorer (HF= High Frequency) nyttjar Dopplereffekten genom att detektera rörelser extremt effektivt. Mikrovågssensorerna kan kopplas till marindatorn och de fungerar oavsett klimat och genom icke-metalliska material som plast, glas, gips och trä.

Fuktsensor

Fuktsensorer

Fuktsensorer ingår i bland annat vattenlarm. De består av ett non-wowen-material som absorberar fukt och vatten mycket snabbt. I sensorn finns två metalltrådar som detekterar fukten genom att de får kontakt med varandra, de skickar då ut en signal till en givare som i sin tur kan kopplas till marindatorn.

Spolar

Magnetiska material

Permanentmagneter, magnetisk avskärmning, kärnor och spolar. Till exempel kompassnålens permanentmagnet, ankarspelets elektromagnet som både håller fast och släpper ut ankaret, magnetkopplingen i vattenpumpen som ser till att pumpa runt vatten utan läckage och visarinstrumentens magnetiska avskärmning som förhindrar störningar. Läs mer

Oscillator

Oscillatorer

Spänningsstyrda svängande kristaller styr sedan länge arbetstakten i olika typer av aktiv elektronik. I vissa applikationer påverkar prestandan hos oscillatorn den övergripande prestandan hos systemet.

Miniatyrhögtalare

Miniatyrhögtalare

Minihögtalare kan anpassas för signaler, musik eller tal och används i larm, aktiva hörlurar, i medicinska applikationer, headset och inspelningsutrustning.

Mikrofon

Mikrofoner

Miniatyrhögtalare har relativt enkel konstruktion och tillverkas oftast med dynamiska högtalarelement, där en spole som är fäst vid ett membran rör sig i en luftspalt med ett koncentrerat magnetfält. De används för återgivning av tal, musik eller signaler och används i larm, aktiva hörlurar, i medicinska applikationer, headset och inom industri.Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Jag godkänner att denna webbplats lagrar och bearbetar mina uppgifter enligt vår integritetspolicy. *