Processindustri

Medicinteknik

Sverige är en stark nation inom medicinteknik – och så är även Compotech. Vi är och har varit involverade i många utvecklingsprojekt inom medicinteknik och vi älskar att lära oss nya saker och att lösa problem. Kvalitet och spårbarhet är vanliga frågor och krav inom denna bransch som vi är vana att arbeta med. Nedan har vi samlat exempel på de produkter vi anser är särskilt väl lämpade för medicinteknisk utrustning eller instrument. Sammanställningen är inte fullständig, se därför detta som inspiration snarare än facit på vilka produkter vi har för din tillämpning.

Faulhaber BX4 med kulskruv

Faulhaber BS

Faulhabers kraftfulla servomotorer kan kombineras med en 22 mm eller 32 mm kulskruvstillsats. Tack vare den höga precisionen är dessa idealiska för positionering i applikationer som kräver hög noggrannhet.

Oscillator

Oscillatorer

Spänningsstyrda svängande kristaller styr sedan länge arbetstakten i olika typer av aktiv elektronik. I vissa applikationer påverkar prestandan hos oscillatorn den övergripande prestandan hos systemet.

Faulhaber BX4

BX4 servomotorer

Högpresterande servomotor med hallsensorer och/eller encoder. Motorn har en 4-polig rotor som medger högre moment vid lägre varvtal, vilket i sin tur innebär lägre utväxling, kompaktare mått och högre verkningsgrad. Finns i fyra storlekar mellan 22 och 32 mm i diameter. Helt fri från magnetisk kuggning (cogging).

Mikrofon

Mikrofoner

Mikrofonelement eller kompletta mikrofoner för en mängd olika tillämpningar. Vi anpassar mikrofonen efter din applikation.

Miniatyrhögtalare

Miniatyrhögtalare

Minihögtalare kan anpassas för signaler, musik eller tal och används i larm, aktiva hörlurar, i medicinska applikationer, headset och inspelningsutrustning.

Galil DMC-30017

Galil DMC

DMC-serien är avancerade controllers för 1-8 servo- eller stegmotoraxlar som även kan kombineras med inbyggda drivsteg. Med ledande servoprestanda, kraftfulla mjukvaruverktyg och låg inlärningströskel är detta ett utmärkt val för centraliserade servossytem med höga krav på prestanda, avancerade funktioner och användarvänlighet. Certifierade enligt ISO 13485:2003.

Elmo Gold Maestro

Elmo Gold

Förmodligen världens mest kompakta servodrivsteg för nästan alla typer av servo- och stegmotorer på marknaden, från någon watt upp till 65 kW. Utmärkt för decentraliserade fleraxliga system eller för enaxliga system, där låg vikt och kompakta mått är kritiskt, samtidigt som man bibehåller mycket högpresterande servoegenskaper. Minsta drivsteget väger endast 18 gram!

Display

Displayer

Moderna displayer bygger oftast på någon typ av flytande kristaller, där man genom att med en spänning påverkar kristallerna i en viss pixel för att påverka hur ljuset, som belyses bakifrån, passerar och når betraktarens ögon.

Vippströmbrytare

Vippomkopplare

Vippomkopplare används inom industriella applikationer för maskiner och apparater men även inom belysningsindustrin. Den stora möjligheten att få fram olika typer av vippor gör att omkopplarna passar bra att använda till designprodukter. Vipporna kan om man vill, vara det lilla extra som sätter extra karaktär på slutprodukten.

QuickShaft

QuickShaft

Denna motorserie tar linjära rörelser till helt nya nivåer. De miniatyriserade och högpresterande linjärmotorerna består av en solid stator med självbärande lindning och en mångpolig magnetstav. Högeffektiva magneter hjälper motorerna att uppnå utmärkt dynamisk prestanda och kraft.

Läs mer om QuickShaft

Se hur borstlösa DC-motorer med växel används i en kompakt laboratorietaxiAnmäl dig till vårt nyhetsbrev

Jag godkänner att denna webbplats lagrar och bearbetar mina uppgifter enligt vår integritetspolicy. *