Processindustri

Processindustri

Processindustrin i Sverge är exportstark och känd för världsledande produkter. På Compotech säljer vi sedan länge produkter som används främst inom mjölkbranschen och inom skogsnäringen.

Kontrollbox

Kontrollboxar

Kontrollboxar kan både ha fast montage eller vara en handhållen enhet. De handhållna enheterna kan förses med magnetsystem för att fästas på t ex fordon. De fast monterade kontrollboxarna kan fungera som styrdosa för exempelvis portar eller som manöverenhet för hydraulsystem. Kontrollboxarna är ådorna är ofta helt kundanpassade där olika typer av omkopplare, knappar och displayer ingår. Användningsområdet avgör förstås vilken kapslingsklass som behövs.

Spolar

Spolar

Förhållandet mellan det magnetiska flödet och strömstyrkan kallas induktans. Induktansspolar (även kallade ”induktorer”) används för att filtrera växel- och likström och för att lagra energi. En induktansspole släpper fram likström, men spärrar mer eller mindre för växelström, det vill säga en induktans har, mycket förenklat, en motsatt verkan mot en kondensator.

Galil DMC-30017

Galil DMC

DMC-serien är avancerade controllers för 1-8 servo- eller stegmotoraxlar som även kan kombineras med inbyggda drivsteg. Med ledande servoprestanda, kraftfulla mjukvaruverktyg och låg inlärningströskel är detta ett utmärkt val för centraliserade servossytem med höga krav på prestanda, avancerade funktioner och användarvänlighet.

Permanentmagneter

Permanentmagnet

Magneter används i många användningsområden där det konstanta magnetflödet innebär att ingen energi behöver tillföras utifrån, utan magneten i sig genererar ett magnetfält. I applikationer som generatorer och motorer är detta en stor fördel. Sensorer i bilar är ett annat stort användningsområde där magneten alstrar ett magnetflöde oberoende av smuts och andra störningar i en hård miljö.

Display

Displayer

Moderna displayer bygger oftast på någon typ av flytande kristaller, där man genom att med en spänning påverkar kristallerna i en viss pixel för att påverka hur ljuset, som belyses bakifrån, passerar och når betraktarens ögon. Olika tekniker och anpassningar gör dem läsbara oavsett vilka väder, vind och ljusförhållanden som råder.

Miniatyrhögtalare

Miniatyrhögtalare

Miniatyrhögtalare har relativt enkel konstruktion och tillverkas oftast med dynamiska högtalarelement, där en spole som är fäst vid ett membran rör sig i en luftspalt med ett koncentrerat magnetfält. De används för återgivning av tal, musik eller signaler och används i larm, aktiva hörlurar, i medicinska applikationer, headset och inom industri.

Bommikrofon

Mikrofoner

Dynamiska mikrofoner kännetecknas av att de är tålig och pålitliga. De används främst i PA-system och i kommunikationsanläggningar. Elektretmikrofoner däremot har låg vikt, klarar snabba förlopp och höga frekvenser mycket bra. De används i larm, aktiva hörlurar, i medicinska applikationer, headset och inom industrin.Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Jag godkänner att denna webbplats lagrar och bearbetar mina uppgifter enligt vår integritetspolicy. *