Inomhusmiljö

Värme & Ventilation

Ett väl fungerande inomhusklimat är ofta ett resultat av ett genomtänkt och innovativt system för värme och ventilation. Och för varje dag som går blir det viktigare med energihushållning, vilket är en spännande teknisk utmaning. Nedan har vi samlat några av våra produkter som vi anser är särkilt väl lämpade för värme och ventilation. Vi har säkert missat någonting, eller så vet du någonting som vi inte har tänkt på. Se därför detta som inspiration, snarare än ett facit på vilka produkter vi har för din tillämpning.

Hybridstegmotor med encoder (pulsgivare)

Hybridtegmotorer

NEMA-standard stegmotorer i en mängd olika storlekar från 20 mm fyrkant (NEMA 8) till 110 mm fyrkant (NEMA 42). Hybridstegmotorerna är byggda för lång livslängd och högt moment. Välj mellan flera olika lindingar, både 2-fas och 3-fas.

BLDC varvtal

Varvtalsstyrda motorer

Kompletta system baserade på AC-motorer, stegmotorer eller borstlösa DC-motorer med ett stort utbud av växellådor. ”Anslut till nätspänning och vrid på ratten för att ställa in ditt varvtal” är ett exempel och det finns många fler. Vi har vad du behöver upp till 200 Watts uteffekt.

Non-captive stegmotor

Linjär stegmotor

Motortypen bygger på en stegmotor där man har bytt ut axeln mot en mutter som roterar med rotorn. Genom denna mutter har man sedan monterat en ledarskruv, som när den rotationsförhindras åstadkommer en linjär rörelse. Finns i flera lindningar och storlekar från 20 mm till 86 mm fyrkant. Producerar upp till 1700 N.

mikrobrytare-558-kvad

Mikrobrytare

Standard mikrobrytare passar väl industriella tillämpningar som kräver hög ström och hög mekanisk robusthet i ogynnsamma miljöförhållanden.

Temperatursensor

Temperatursensorer

Temperatursensorer för inom- eller utomhusbruk, ofta skräddarsydda efter din tillämpning. Kan baseras på flera olika teknologier som lämpar sig för olika temperaturområden och noggrannhetskrav.

Hytronik

Närvarosensorer

Närvarosensorer eller mikrovågsensorer (HF= High Frequency) nyttjar Dopplereffekten genom att detektera rörelser extremt effektivt. Mikrovågssensorerna fungerar oavsett klimat och genom icke-metalliska material som plast, glas, gips och trä. Mikrovågssensorer används där man vill detektera rörelse, t.ex. för ventilation.

Fuktsensor

Synkronmotorer

AC synkronmotorer för roterande tillämpningar med hastigheter upp till 720 rpm. Finns i flera olika effektområden och är lindade för 230 V. Kan leverera upp till 35 Ncm.

Miniatyrhögtalare

Miniatyrhögtalare

Miniatyrhögtalare har relativt enkel konstruktion och tillverkas oftast med dynamiska högtalarelement, där en spole som är fäst vid ett membran rör sig i en luftspalt med ett koncentrerat magnetfält. De används för återgivning av tal, musik eller signaler och används i larm, aktiva hörlurar, i medicinska applikationer, headset och inom industri.Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Jag godkänner att denna webbplats lagrar och bearbetar mina uppgifter enligt vår integritetspolicy. *