Både optiska och induktiva pulsgivare

Positionsåterkoppling och hastighetskontroll med encoder

Letar du efter en pålitlig encoder? Hos oss har vi ett brett utbud av encodrar/pulsgivare vilka bygger på olika teknologier som lämpar sig i olika sammanhang.

En encoder används som hastighets- och positionssensor i servotillämpningar där man använder sig av traditionella roterande motorer eller med linjärmotorer eller voice coils.

Med en encoder på en motoraxel möjliggörs positionsåterkoppling och därmed även precis varvtalsreglering, i kombination med en motorstyrning.

Optisk encoder

En optisk encoder lämpar sig för medicinteknik, robotik, instrument och andra tillämpningar där hög repeternoggrannhet är viktigt. Utrymmessnåla format och stora anpassningsmöjligheter hos en optisk encoder kan dessutom göra det mindre komplicerat att utveckla mindre, lättare och energisnåla maskiner och instrument.

Induktiv encoder

En induktiv encoder fungerar på ungefär samma sätt som en mättransformator, men istället för att använda sig av lindade spolar är våra induktiva encodrar baserade på kretskort (PCB). Detta innebär bland annat kompakta inbyggnadsmått, låg vikt och robusthet.

Celera Motion MicroE optisk encoder

Celera Motions MicroE-produkter är byggda med PurePrecision™ och VeraPath™ -teknik. Dessa optiska encodrar i miniatyr finns i flera former och med olika monteringsalternativ för inkrementella och absoluta gränssnitt med upplösningar upp till 1,2 nm. Ett brett urval av roterande och linjära skalor finns tillgängliga, vilket ger noggrannhet upp till 1 µm.

 

Celera Motion Zettlex IncOder induktiv encoder

Robust vinkelposiotionsmätning som bygger på kretskort. Teknologin ger en underhsållsfri och mycket exakta encoder i kompakt lättviktsformat för mycket exakt mätning.

En robust encoder av det här slaget som utan kontakter och  känsliga delar lämpar för mätning av svåra medier och tuffa miljöförhållanden.Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Jag godkänner att denna webbplats lagrar och bearbetar mina uppgifter enligt vår integritetspolicy. *