Robotarm

Luft och kabel genom stegmotorer med hålaxel

Hybridstegmotor med hålaxelVi är glada att kunna presentera stegmotorer med hålaxel i sex olika storlekar från NEMA 8 (20 mm fyrkant) till NEMA 34 (86 mm fyrkant). Dessa motorer lämpar sig exempelvis i robotar, pick and place-maskiner, medicintekniska instrument och andra tillämpningar där man exempelvis behöver leda luft eller kablage genom motorn. Motorerna finns i utförande med antingen 1,8 eller 0,9 graders stegvinkel. Samtliga är med 2-fas-lindning. Läs mer

Vill ni också stödja Barncancerfonden?

Barncancerfonden uppmanar oss att ta fajten tillsammans mot barncancer och bjuder därför in alla företag, stora som små, att bidra till verksamheten. Varje gåva gör att de kan fortsätta bekämpa barncancer och se till att drabbade barn, ungdomar och deras familjer får den vård och stöd de behöver.

Följ länken till Barncancerfondens web om ni också vill bidra!

I år köper vi ingenting i julklapp

Gör som vi, köp Rädda Barnens gåvobevis Ingenting i julklapp, så ger du barn på flykt en tryggare framtid. Att köpa gåvobevis är ett sätt att stödja Rädda Barnen i deras arbete med att få fler barn får somna mätta, vakna under en mjuk filt och hålla sig varma i vinterkylan.

Här finns vår länk till Rädda Barnens web, köp Ingenting redan idag!

Teknikskt produktansvarig för Hytronik Nordic

Efterlysning – tekniskt ansvarig till Hytronik Nordic!

Vår efterlysning gäller dig som befinner dig i belysnings- eller installationsbranschen och som troligtvis inte alls har en tanke på att byta karriär. Men nu kan det vara dags att tänka om. Om vi är rätt för varandra så kan du bli tekniskt produktansvarig för vårt affärsområde belysningsstyrning! Läs mer

Knappar och kablage för snabb montering

På Compotech älskar vi att underlätta för våra kunder, nya som gamla!

Med RAFIs och Lutronics välkända kvalitet och know-how har vi nu tagit fram en färdig lösning för att kunna ansluta knappar till kundens styrsystem med M8/M12-kablage. De stora fördelarna är snabb och enkel montering som ger er en låg totalkostnad då ingen övrig kapsling behövs. På detta sätt får ni en hög IP 67-klassning,  hela vägen till styrsystemet. Läs mer

Hur tolkar du ett datablad för en permanentmagnet? Vi reder ut begreppen!

Den som vill få en djupare förståelse för magnetism och hur permanentmagneter kan användas i en applikation kommer att stöta på termer som hystereskurvor, koercivitet och permeabilitet. För att kunna jämföra permanentmagneter och bedöma vilken typ av magnet som lämpar sig bäst för en applikation behöver man vara bekant med terminologin. Här förklarar en av våra magnetexperter de olika begreppen och hur de hänger ihop, samt hjälper dig att tolka ett datablad.

Magneter av neodym, samariumkobolt, ferrit eller AlNiCo – i vilka sammanhang passar de egentligen?

För bara 100 år sedan fanns inga magneter som vi känner dem idag. Magnetism var snarare en vanlig men oönskad effekt som uppstod när man bankade på högkolhaltigt järn. Men under forskning av korrosionsbeständiga legeringar med nickel och aluminium under 1930-talet fick man av en ren slump fram den allra första permanentmagneten. Så småningom kom man fram till att inblandning av kobolt gav kraftigare magnetfält och detta blev början till vår allra första permanentmagnet, AlNiCo.

Läs mer

Så påverkas magnetpriserna under Kinas nya era

Kinas industrisektor har under de senaste 25 åren expanderat helt i enlighet med den snabba tillväxt som varit landets målsättning och som givit Kina en mycket central roll inom många områden. Men samma policy som gett landet kraftig ekonomisk tillväxt och bringat välstånd åt många medborgare har även medfört enorma problem med föroreningar, med allt från livsfarlig smog till giftiga floder som orsakats av landets enorma industrisektor.

Sedan partikongressen under hösten 2017 utkristalliseras en ny plan, med andra fokus än bara ekonomisk tillväxt. Nu ska Kina istället fokusera på miljö, hållbarhet och företag i världsklass. Läs mer

Minimässa

Missa inte inspiration, nyheter & goda bullar utan Subcontractor!

Många av er brukar träffa oss på Subcontractor men just i år pausar vi eventet eftersom vi är fullbokade med våra egna minimässor runtom i landet.

Alla minimässor är anpassade efter produktområden som är intressanta för just det tillfället och vi har därför med oss ett urval av komponenter och lösningar som svarar upp till de aktuella önskemålen.

minimassa_utfallande

Vill du besöka en av våra minimässor eller vill du att vi kommer ut till er och håller egen på plats hos er?

Förbättrad fika

Hör av dig så ser vi efter vilken minimässa som skulle kunna vara intressant för dig att besöka.

blogg_kexpo

Förarlösa fordon i fokus på KTH:s KEXPO!

Vårens avgångsstudenter i mekatronik, bjöd under två dagar i maj in till en innovativ och intressant uppvisning i konsten att driva och manövrera förarlösa fordon. Under eventet samsades mängder av fordon med Pick and Place och robotar. Här demonstrerades självreglerande styrsystem tillsammans med lösningar för drift och manövrar på många smarta sätt.

Som sponsorer av motorer & motorstyrningar besöker vi alltid KTH under KEXPO för att ta till vara på den fina möjligheten det innebär att få träffa unga innovatörer och talanger som visar upp arbeten de har tagit fram inför sin kandidatexamen. Läs merAnmäl dig till vårt nyhetsbrev