Veckans häftigaste: Kinas nya virtuella temapark

Det här kan vara det häftigaste jag sett – den här veckan. Bilderna från Kinas East Valley of Science and Fantasy talar sitt eget språk när det satsning på VR upplevelser!

I den nya temaparken utlovas 35 attraktioner som med hjälp av Virtual Reality låter besökarna ta chansen att resa till framtiden, få slåss med drakar, åka till rymden och träffa utomjordingar. 

East Valley of Science and Fantasy omfattar cirka 130 hektar och beräknas kosta runt 1,5 miljarder dollar att bygga.

VR marknaden växer explosionsartat och sektorn beräknas omsätta 8,4 miljarder dollar år 2020. Virtual- och augmented reality används inom alltfler branscher – och det är teknik som vi själva arbetar med dagligen hos oss! Läs mer

E-bok om VR & AR

Vill du vet mer om virtual- och augmented reality – om trender och teknologi – och vad som kommer härnäst? Och hur skall man tolka Goldman Sachs rapport om sektorn? Boken från PREMO är full av exempel och innovationer där teknikerna redan används inom kirurgi, utbildning och träning inom kritiska områden.

Etableringen av Virtual Reality accelererar

Vi accepterar ny teknik allt snabbare och en blick bakåt gör det enklare att ställa in kompassen på vad vi kan förvänta oss när Virtual Reality, Augmented Reality och Mixed Reality kliver in i många branscher på allvar.

De exempel som finns är många gånger lysande och visar hur visualisering av produkter, tjänster och arkitektur reformerar. Läs mer

Små och långsamma rörelser – ett problem inom virtual och augmented reality

I dess mest idealiska form täcker virtual- och augmented reality in alla små och långsamma rörelser i händer och fingrar och känner även när användaren håller huvudet helt still. Stillastående eller långsamma rörelser kan vara ett problem eftersom det uppstår ett glapp i det man ser jämfört med det som sker i verkligheten. I ett spel är det ofta helt acceptabelt men om systemet används för kritiska moment så kan fördröjning innebära problem. Läs mer

GUIDE: Rörelsedetektering inom virtual- och augmented reality – vad man bör tänka på

Att välja metod och hårdvara för position- och rörelsedetektering är inte helt enkelt men har väldigt stor betydelse för hur AR och VR system kommer att fungera. Det finns tre olika system som används och för att jämföra dessa och kunna göra en bedömning över vilket detekteringssystem som passar bäst i en specifik VR eller Ar utrusning, behöver man ta reda på hur de tre olika systemen fungerar. Läs mer

En djupdykning med hjälp av modern teknik

Tänk dig att göra ett virtuellt dyk från kajen vid Skeppsholmen, ned till en vrakkyrkogård – som dessutom finns på riktigt mitt inne i centrala Stockholm. Under vattenytan färdas du till svunna tider på skepp som har legat på botten i hundratals år.

Tidskapseln tar dig med in i fascinerande berättelser, där du blir guidad genom händelser och tidens högaktuella fenomen med hjälp av modern teknik.

Det här är en del av visionen om nya maritima museet på Djurgården som vi hoppas få besöka när portarna slår upp om ett par år!

Skeppet Vasa är inte ensamt i sitt slag

I motsats till vad man kanske tror, så är skeppet Vasa inte alls unikt, det finns ytterligare minst hundra vrak i våra svenska vatten som är minst lika välbevarade. Det stora som gör Vasa unikt är istället att skeppet är bärgat och finns att beskåda för alla som tar sig till Vasamuseet. Läs mer

E-box

E-box: Smart, enkel och säker

RAFI E-box är den eleganta och platta kapslingslösningen för kontrollkomponenter i RAFIX 22FS+ serien. Den smidiga konstruktionen och enkla monteringen gör det enkelt att få enskilda kontrollelement på plats varhelst de behövs. E-boxen är ofta idealisk för montering av nödstopp vid produktionslinjer, för att få säkerhetslösningar på plats eller när man vill höja och sänka nivåer exempelvis,
Läs mer

silikonknappsatser

GUIDE: Vad skall man tänka på vid design av silikonknappsatser?

Utformningen av silikonknappsatser har stor betydelse för hur användaren kommer att uppleva och använda den färdiga produkten.  Hur just den aktuella panelen skall utformas – beror helt och hållet på till vilken applikation den skall användas och vilka funktioner som skall styras.

Några snabba tips: vad skall ni tänka på vid design av silikonknappsatser?

Läs mer

Veckans häftigaste: kublösarrobot

Denna kublösarrobot kan vara det häftigaste jag har sett – den här veckan. Roboten är verkligen supersnabb och konstruerad av Ben Katz, student vid MIT Biomimetics Robotics Lab plus Jared DiCarlo som är forskarassistent på samma robotlabb. Den faktiska tiden – rörelsetiden ligger på bara~335 ms, nästintill en halvering av tidigare världsrekordet om 637 ms.

Bygger du också robotar? Med vårt gedigna motorprogram så kan vi förmodligen hjälpa dig att få ut ännu vassare prestanda!

Veckans häftigaste är ett återkommande tema hos oss, se exempelvis filmen som illustrerar Lenz lag.

Raspberry Pi lanserar sin nya dator på Pi-dagen!

Vi vill slå ett slag för nya Raspberry Pi 3 Model B+ som lanseras just idag!
Själva gillar vi de små enkortsdatorerna från Raspberry Foundation skarpt och det händer ofta vi använder dessa när vi hjälper våra kunder med deras maskiner. 

Kika på filmen och se hur man kan använda Raspberry Pi för att styra ljud, ljus, räkneverk och rörelser

Ett annat väldigt bra – och ekonomiskt – användningsområde för dessa små enkortsdatorer är användarinterface för motorstyrningar. På vår blogg har vi lagt upp ett exempel där vi visar  man går till väga när man skall styra en motorstyrning från GALIL med hjälp av Raspberry Pi.

Följ länken till instruktionenAnmäl dig till vårt nyhetsbrev