Sökes: Innesäljare!

Nu expanderar vi vårt team med en helt ny roll! Vi söker social och driven tjej eller kille som skall hjälpa oss att vårda det viktigaste som finns – relationen med våra fantastiska kunder. Du skall dessutom initiera nya kontakter och du kommer att vara viktig i rollen att identifiera helt nya projekt.

Är du självgående och har god teknisk insikt? Brinner du liksom vi dessutom för utmaningar så kan det här vara möjligheten som du väntat på.

Här hos oss på Compotech förvandlas idéer till verklighet – vi utvecklar både enklare och banbrytande lösningar inom elektromekanik. Vi förändras ständigt, under de senaste åren har vi exempelvis etablerat försäljningskontor i Haag och inköps & kvalitetsorganisation i Shenzhen och Shanghai. Tidigare har vi införlivat företagen Vactek, R&K Tech och Emcomp Scandinavia i vår verksamhet.

Under den här rekryteringen samarbetar vi med konsulten Bravura, läs mer om tjänsten och vilka kontaktuppgifter som gäller direkt på deras egen site, här finns en länk!

Veckans häftigaste: Sten-sax-påse-robot!

Det här är det häftigaste jag har sett – den här veckan. Inte många robotar är charmiga – så ta en titt på filmen och le!

Roboten från Ishikawa Oku Laboratory – är egentligen inte alls specialkonstruerad för just vadslagning. Positionering och rörelser gör att den klarar mängder med människoliknande, svåra, annorlunda eller snabba moment – områden som vi själva sysslar med dagligen när vi hjälper våra kunder med deras industriella applikationer!

Idag: Minimässa på MHC

Möt oss på Mobile Heights Center i Lund. Kom förbi när det passar dig, kläm och känn ett urval av Motorer & Styrningar, HMI Display & Switch, Smart belysning och Magnetiskt & Akustik.

Tid: 11.00–14.00
Vad: Minimässa med Compotech
Var: Mobilvägen 10, entréplan

Och självklart så bjuder vi på förbättrad fika!

Veckans häftigaste: En självlösande Rubiks kub

Det här är nog det allra häftigaste som jag har sett – den här veckan!

Vad kan man egentligen inte göra med motorer och kuber kanske en del frågar sig efter en titt på filmen där den japanske forskaren visar hur en Rubiks kub med inbyggd servomotor och Arduino löser sig själv.

 

Bygger du applikationer som behöver extremt snabba rörelser eller god balans? Vi guidar gärna fram lösningar för industriella applikationer – som behöver elmotorbaserade rörelser!

Är du i Lund?

Har du glömt TEC? Ta det lugnt – träffa vårat gäng imorgon på Mobile Heights Center istället (vi bjuder självklart på förbättrad fika under båda dagarna)!

Och för dig som väljer att komma med Din utmaning till oss – vi guidar dig mycket gärna fram genom produktval till konkurrenskraftiga lösningar för just din applikation.

Välkommen!


DelFly Nimble in stationary (hovering) flight. Credits: Matej Karasek, TU Delft.

Veckans häftigaste: Flygande autonom insektsrobot – DelFly Nimble

Missa inte DelFly Nimble – som kan vara det häftigaste jag har sett – den här veckan!

Efter att ha sett youtube klippet måste man tillstå att flygtekniken med de fladdrande vingarna, vridningen av vingarna och den komplexa aerodynamiken ger denna robot förvånansvärt insektsliknande manövrar!

Roboten, som är autonom,  har en toppfart om 25 km/h och klarar 5 minuters svängningsflygning alternativt 1 km distansflygning på fulladdat batteri – faktorer som ger tekniken stor framtidspotential enligt utvecklarna.

The Micro Air Vehicle Laboratory – MAVLab har utvecklat insektinspirerade flygrobotar i över 10 år inom DelFly-projektet. Enligt Professor Guido De Croon, vetenskaplig ledare för MAVLab, har nya DelFly Nimble, som utvecklats av forskare på TU Delft som ingår i MAVLab, mycket goda framtidsutsikter för nya typer av applikationer då den skall vara säkrare och flyga mer effektivt än traditionella drönare. Den kompletta artikeln hos TU Delft finns här.

Vi tror också att det finns stor potential för drönare av den här typen. Vad tror du? Bygger du också robotar som behöver vara snabba, ha extremt låg vikt eller som är lite allmänt läskiga? Hör av dig. Våra elmotorer, styrningar och växlar kan förmodligen hjälpa dig att förverkliga dina visioner.

Är nödstoppet aktivt?

Den frågan kommer användarna knappast att behöva ställa sig om de senaste nödstoppen från RAFI är installerade på trådlösa styrenheter. Läs mer

Säker positionering inom AR och VR

Inom Virtual- och Augmented Reality används olika tekniker för positionering. Men spårning som sker med hjälp av lågfrekventa magnetfält ger utan tvekan mest exakt position. Boka in en demonstration eller besök oss på TEC i Lund den 27 september så får du testa!

Boka demo

FAULHABER förvärvar tillverkare av stegmotorer

Compotechs partner FAULHABER förvärvar stegmotortillverkaren Dimatech SA i Schweiz. Genom förvärvet stärker FAULHABER greppet ytterligare inom området stegmotorer.

De nya stegmotorerna har en diskformad rotor som möjliggör extremt snabb acceleration och retardation. Teknologin gör motorerna särskilt lämpliga att använda inom textilindustrin, medicinteknologi, robot- och automationsapplikationer.

Länk till pressreleasen hos FAULHABER

Linjärmotor bild

Vilken metod passar bäst för att åstadkomma linjär rörelse med en elmotor? Vi guidar dig till rätt lösning

Hur omvandlar man en roterande rörelse i en elmotor till en linjär rörelse? Och vilka faktorer måste du ta i beaktning när du väljer någon av alla metoder som finns för att göra denna omvandling? Varje teknik har både för- och nackdelar och för att din produkt ska bli framgångsrik måste inte bara den tekniska prestandan vara optimerad, utan även kostnaden. Vi hjälper dig att hitta den mest effektiva lösningen för din tillämpning i denna kortfattade guide där vi sammanställer de 7 vanligaste metoderna för att omvandla roterande rörelse till linjär rörelse.

Här kommer ett smakprov på en av metoderna; linjärmotorer. Sugen på mer? Ladda ner guiden genom att fylla i formuläret nedan!

Exempel på linjärmotor. QuickShaft från Faulhaber  finns i tre storlekar, och mängder av olika slaglängder.

Nyttja en linjärmotor i din applikation

En linjärmotor och en bortslös DC-motor har en liknande funktionalitet, med den stora skillnaden att i linjärmotorn är rotorn ”utplattad” till en avlång skena men en mängd magnetpoler. Lindningarna sitter sedan i själva vagnen som löper längs skenan. Det är vanligt förekommande i många applikationer att huset är fastlåst och att det är skenan som rör sig. Avgörande för hur linjärmotorn nyttjas på bästa sätt är ofta vilket behov man har när det gäller skenans längd. I de fall där skenan är lång och vikten på skenan blir tyngre än husets, är det ofta ett bättre val att låta vagnen vara den rörliga delen. När man väljer att ha vagnen rörlig så måste man självklart också ta med kablaget i beaktning. Den del som är statisk kallas för stator och den del som är rörlig kallas för translator.

Höga hastigheter med linjärmotorer

Den här teknologin, som bland annat återfinns i våra QuickShaft-motorer gör det möjligt att uppnå hög hastighet utan att göra avkall på precisionen. Det sker dessutom i stort sett helt ljudlöst! Det är bra att ha i åtanke att det man vinner i hastighet och precision, förlorar man i kraft. Dock är det sällan ett problem eftersom det finns linjärmotorer med krafter på upp till flera tusen Newton. En linjärmotor lämpar sig ypperligt i applikationer där det är lika viktigt att uppnå en hög hastighet som det är att uppnå hög precisison, till exempel i så kallade pick-n-place-maskiner.

 Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Jag godkänner att denna webbplats lagrar och bearbetar mina uppgifter enligt vår integritetspolicy. *