Minimässa

Missa inte inspiration, nyheter & goda bullar utan Subcontractor!

Många av er brukar träffa oss på Subcontractor men just i år pausar vi eventet eftersom vi är fullbokade med våra egna minimässor runtom i landet.

Alla minimässor är anpassade efter produktområden som är intressanta för just det tillfället och vi har därför med oss ett urval av komponenter och lösningar som svarar upp till de aktuella önskemålen.

minimassa_utfallande

Vill du besöka en av våra minimässor eller vill du att vi kommer ut till er och håller egen på plats hos er?

Förbättrad fika

Hör av dig så ser vi efter vilken minimässa som skulle kunna vara intressant för dig att besöka.

blogg_kexpo

Förarlösa fordon i fokus på KTH:s KEXPO!

Vårens avgångsstudenter i mekatronik, bjöd under två dagar i maj in till en innovativ och intressant uppvisning i konsten att driva och manövrera förarlösa fordon. Under eventet samsades mängder av fordon med Pick and Place och robotar. Här demonstrerades självreglerande styrsystem tillsammans med lösningar för drift och manövrar på många smarta sätt.

Som sponsorer av motorer & motorstyrningar besöker vi alltid KTH under KEXPO för att ta till vara på den fina möjligheten det innebär att få träffa unga innovatörer och talanger som visar upp arbeten de har tagit fram inför sin kandidatexamen. Läs mer

Blogg Tec

Endast idag, The Evertiq Conference!

Just nu pågår The Evertiq Conference i Lund som allra bäst. Programmet är späckat med seminarier som pågår hela dagen ända fram till stängningsdags klockan 16. Har du glömt att ordna entrébiljett inför besöket? Det kan du enkelt ordna via den här länken.

Välkommen till oss, vi finns på platserna 14 och 15!

blogg_cmos

Trådlös batteriladdning förenklas med miniatyriserade CMOS IC kretsar från innovativa Seiko Instruments Japan

Från Japanska SII Seiko Instruments kommer, S-847x serien, miniatyriserade kretsar som byggstenar ämnade att förenkla konstruktionen av trådlös batteriladdning för litiumjon batterier. Läs mer

Displayfolder

Displayöversikt – nedladdningsbar broschyr

Broschyren beskriver kortfattat vårt erbjudande av displayer med översikt på ett standardsortiment av TFT, OLED, EL displayer och LCD. Läs mer

Tryckknappar

Metallknappar för alla

Compotech säljer flexibla och vandalsäkra metallknappar i en mängd storlekar och med håldiametrarna 16, 19, 22, 25 samt 30mm. De finns som både momentan samt kvarhållande.

De går att få med upplyst ring, punkt eller symbol och för olika spänning och med dubbla LED med gemensam anod/katod.

Dessa knappar passar för en mängd olika applikationer för bl.a. medicin och industri då de är både robusta, med upp till IP67, och samtidigt snygga. De fungerar i ett tänkt temperaturspann från -25°- +55°.

Vi kan erbjuda både enkel- och dubbelpoliga konfigurationer vilket medför att de fungerar för både instrument samt styrutrustning.

Dessa finns även med endast ljusindikator så att ni som kund kan få samma utseende på alla delar.

 Kolla även in våra alternativ på 12mm knappar.

TEC 28 september 2017

Får vi uppmärksamma dig på ett event?

Missa inte våra nyheter på The Evertiq Conference i Lund! Vi kommer finnas på platserna 14 & 15 där vi lovar att visa de senaste böjbara displayerna, motorerna, elektroniken och tryckknapparna.

Vår gissning är att årets upplaga av redan välbesökta TEC kommer att dra ännu fler besökare den här gången eftersom eventet är flyttat till Ideon Science Park. The Evertiq Conference går av stapeln den 28 september och är förmodligen det största branscheventet som infaller under det här året i södra Sverige. Läs mer

Webinar: Olika metoder för återkopplad styrning av stegmotorer

Stegmotorer används i många olika typer av tillämpningar eftersom de är kostnadseffektiva, enkla att köra och erbjuder högt moment vid låga hastigheter. Tyvärr har de även några nackdelar såsom förlorade steg, lågt moment vid höga hastigheter, resonans och hög strömförbrukning. För att bättre hantera dessa nackdelar har Galil tre olika metoder för att köra en stegmotor i en återkopplad servoloop: Slutpositionskorrigering, återkopplad mikrostegning och att köra stegmotorn som en 2-fas borstlös motor.

Använd gärna det inspelade webinariet som introduktion, här visar Galil Motion Control hur de olika metoderna fungerar.

Nya linjära stegmotorer med kulskruv för högre prestanda

Utöver det redan breda programmet med ledarskruvar är nu Dings External Linear-motorer i storlek Nema8 – Nema57 även tillgängliga med kulskruv. Kulskruven medför högre dynamisk last, har högre verkningsgrad och bättre precision jämfört med ledarskruven. Läs mer

Blogg_kvalitetsledare

Säg hej till vår nya kvalitetsledare från Ericsson!

Nu tar vi på Compotech ytterligare steg, tidigare under våren har vi berättat om vår expansion i Benelux och vår nye VD. Den här gången ligger vår utvecklingsfokus på att utöka och förändra kvalitetsorganisation som sedan länge finns på plats i Asien. För nu förstärker vi på hemmaplan med en erfaren kvalitetsledare! Läs merAnmäl dig till vårt nyhetsbrev