Webinar: Noggrannhet hos stegmotorer.

Stegmotorer är både driftsäkra och har lång livslängd. Nu kan du lära dig mer om vilka faktorer som påverkar noggrannhet och precision när man ska använda stegmotorer i en applikation. Webinaret sker i FAULHABERs regi och vid det här tillfället kommer företagets experter även att gå igenom hur man kan använda FAULHABERs Drive Calculator för att hitta rätt motor.

Missa inte att registrera dig till webinaret 28 mars kl 11:00.

Webinaret är avgiftsfritt men föranmälan krävs, anmäl dig nu direkt (länk till FAULHABER).

Veckans häftigaste: Drönare för hållbara leveranser!

Supercoola drönaren Zipline är det häftigaste jag sett, den här veckan!

Faktum är att mängder av liv har kunnat räddas på avlägsna kliniker runtom i Östafrika tack vare Zipline. Där har man sedan 2016 genomfört hundratusentals drönarleveranser av blod och plasma till avlägsna sjukvårdskliniker. Näst på tur är hemmamarknaden i USA. Där är det meningen att Zipline ska utföra hemleveranser.

Det är entreprenören Keller Rinaudo ligger bakom utvecklingen av Zipline. Drönaren startas med katapult, har dubbla elmotorer och vingbredd om tre meter, navigerar med hjälp av gps och släpper ned lasten som är fäst vid sin fallskärm (fortsätt läsa på Forskning & Framsteg). Utvecklar du också kommersiella drönare? Hör av dig om du behöver hjälp med energisnåla, kompakta servosystem!

Veckans häftigaste: Boston Dynamics Atlas

Det här är inte den första och förmodligen inte heller den sista videon med en robot som både gör backflips, dansar och bär lådor. Men det häftigaste just den här veckan är ändå humanoiden Atlas. Hög effekt, imponerande rörlighet och atletisk balans bjuds det på i den här videon som släpptes för några dagar sedan.

Konstruerar du också robotar? Här finns det skrämmande, dansande och många fler att bli inspirerad av blogg/veckans häftigaste

Nahid förstärker Compotech inom kvalitet och hållbarhet

När det gäller hållbarhetsarbete så har vi redan uppnått Ecovadis silvernivå. Nahid Mirzajee som nyss klivit in i rollen som kvalitets- och hållbarhetsansvarig hos oss på Compotech, driver på för de sista återstående poängen för guld.

Med Nahid kommer vi att höja våra processer inom kvalitetssystem och vårt hållbarhetsarbete ytterligare. En viktig del i uppdraget handlar om samarbetet med våra kunder och att vara med och driva Compotechs leverantörsutveckling och satsningar framåt. Nahid har examen i maskinteknik från KTH och har tidigare tjänstgjort som produktspecialist hos Sandvik och utfört verksamhetsutveckling på Scania IM. Läs mer

Mikrofonen

Påverka ljudupptagningen hos mikrofonen så litet som möjligt

Det kan vara knepigt att få mikrofonen att fungera som man tänkt. När man väl hittat ett mikrofonelement med rätt känslighet och de ljudupptagningsegenskaper man är ute efter, innebär det faktum att mikrofonen måste monteras, att ljudkvalitén i slutprodukten kommer påverkas. Läs mer

Webinar: Rörelsekontroll för robotik

Den 19 januari klockan 17:30 är det dags för en utbildning i rörelsekontroll för robotapplikationer. Den här gången är det Ignacio Pedrosa hos Novanta som håller i utbildningen tillsammans med Steve Crowe från The Robot Report. Läs mer

Säljare för verkliga visioner

Brinner du för försäljning och vill arbeta med tekniskt avancerade produkter? Vill du hjälpa våra fantastiska kunder inom tillverkande industri med deras utmaningar när det gäller drivelektronik? Drivs du av att skapa långsiktiga kundrelationer? Då kan detta vara en möjlighet för dig! Vi expanderar vårt Umeåkontor och söker en säljare/applikationsingenjör. Läs mer

Everest S

Everest S – Världens minsta och snabbaste motorstyrning

Everest S är den allra senaste motorstyrningen i den populära Everest serien från Celera Motion. Faktum är att nykomlingen är världens minsta motorstyrning just nu. EtherCAT och CANopen versionerna levererar dessutom så pass låg latens att styrningen kvalificerar sig som den i särklass snabbaste som finns på marknaden idag. Läs mer

God Jul & Gott Nytt År!

Vi på Compotech vill tacka alla våra kunder, leverantörer och samarbetspartners för alla fina samarbeten under 2022. Vi ser fram emot att fortsätta utveckla och fördjupa våra samarbeten under 2023.

Och tack alla ni som följer vår blogg, vår kanal på LinkedIn och som prenumererar på våra Spaningar.

I år stödjer vi Röda Korset i deras arbete för Ukrainas befolkning. Här finns en länk till Röda Korsets web för dig som också vill lämna ett bidrag.

God Jul och Gott Nytt År!

Webinar: Electromagnetic Compatibility (EMC) med hjälp av FAULHABER motorstyrningar

Ett sätt att komma till rätta med Electromagnetic Emissions eller EMI är att använda sig av ferritkärnor. Med kärnor eller filter reduceras EMI men de för med sig nackdelar eftersom de är utrymmeskrävande och kanske inte ens får plats i applikationen. Då är det istället bättre att utveckla en konstruktion som inte ger orsaker till att EMI uppstår. När det gäller konstruktioner med drivlösningar åstadkommer man Electromagnetic Compatibility (EMC) med hjälp av motorstyrningar med hög PWM frekvens.

För dig som vill veta hur EMI uppkommer och hur det kommer sig att man kan uppnå EMC med hjälp av rätt motorstyrning, har FAULHABER ett webinar torsdagen den 1 december klockan 11-12.

Anmäl dig direkt hos FAULHABER, här finns en länk!Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Jag godkänner att denna webbplats lagrar och bearbetar mina uppgifter enligt vår integritetspolicy. *