Displayöversikt – nedladdningsbar broschyr

Broschyren beskriver kortfattat vårt erbjudande av displayer med översikt på ett standardsortiment av TFT, OLED, EL displayer och LCD. Läs mer

Metallknappar för alla

Compotech säljer flexibla och vandalsäkra metallknappar i en mängd storlekar och med håldiametrarna 16, 19, 22, 25 samt 30mm. De finns som både momentan samt kvarhållande.

De går att få med upplyst ring, punkt eller symbol och för olika spänning och med dubbla LED med gemensam anod/katod.

Dessa knappar passar för en mängd olika applikationer för bl.a. medicin och industri då de är både robusta, med upp till IP67, och samtidigt snygga. De fungerar i ett tänkt temperaturspann från -25°- +55°.

Vi kan erbjuda både enkel- och dubbelpoliga konfigurationer vilket medför att de fungerar för både instrument samt styrutrustning.

Dessa finns även med endast ljusindikator så att ni som kund kan få samma utseende på alla delar.

 Kolla även in våra alternativ på 12mm knappar.

TEC 28 september 2017

Får vi uppmärksamma dig på ett event?

Missa inte våra nyheter på The Evertiq Conference i Lund! Vi kommer finnas på platserna 14 & 15 där vi lovar att visa de senaste böjbara displayerna, motorerna, elektroniken och tryckknapparna.

Vår gissning är att årets upplaga av redan välbesökta TEC kommer att dra ännu fler besökare den här gången eftersom eventet är flyttat till Ideon Science Park. The Evertiq Conference går av stapeln den 28 september och är förmodligen det största branscheventet som infaller under det här året i södra Sverige. Läs mer

Webinar: Olika metoder för återkopplad styrning av stegmotorer

Stegmotorer används i många olika typer av tillämpningar eftersom de är kostnadseffektiva, enkla att köra och erbjuder högt moment vid låga hastigheter. Tyvärr har de även några nackdelar såsom förlorade steg, lågt moment vid höga hastigheter, resonans och hög strömförbrukning. För att bättre hantera dessa nackdelar har Galil tre olika metoder för att köra en stegmotor i en återkopplad servoloop: Slutpositionskorrigering, återkopplad mikrostegning och att köra stegmotorn som en 2-fas borstlös motor.

Använd gärna det inspelade webinariet som introduktion, här visar Galil Motion Control hur de olika metoderna fungerar.

Nya linjära stegmotorer med kulskruv för högre prestanda

Utöver det redan breda programmet med ledarskruvar är nu Dings External Linear-motorer i storlek Nema8 – Nema57 även tillgängliga med kulskruv. Kulskruven medför högre dynamisk last, har högre verkningsgrad och bättre precision jämfört med ledarskruven. Läs mer

Säg hej till vår nya kvalitetsledare från Ericsson!

Nu tar vi på Compotech ytterligare steg, tidigare under våren har vi berättat om vår expansion i Benelux och vår nye VD. Den här gången ligger vår utvecklingsfokus på att utöka och förändra kvalitetsorganisation som sedan länge finns på plats i Asien. För nu förstärker vi på hemmaplan med en erfaren kvalitetsledare! Läs mer

Hyperloop Pod av Delft University of Technology

Veckans häftigaste: Hyperloop i miniatyr

Det här kan vara det häftigaste jag sett – den här veckan. Nyligen avgjordes den internationella tävlingen Hyperloop Pod Competition. Som leverantör och tillverkare av avancerad magnetprodukter till studentlaget från Delft University of Technology var VACUUMSCHMELZE, en samarbetspartner till Compotech sedan länge. VAC levererade ett speciellt magnetsystem som svävar kapseln över rälsen och katapulterar iväg den i hastigheter på upp till 1200 km/h.

Läs mer

Nya planetväxlar från FAULHABER med fördubblad uteffekt!

FAULHABER släpper ytterligare två planetväxlar med betydligt förbättrad prestanda, den tidigare 20/1R växeln får nu sällskap med 26/1R och 32/3R. Läs mer

Veckans häftigaste: AI som uppfinnare

Det här kan vara det häftigaste jag sett – den här veckan. Designern och futuristen Maurice Conti leder Autodesks Applied Research Lab. Där arbetar man, förutom på klimatförändringar, havsnivåer och Internet of Things, bland annat på robotik och maskininlärning. Ett väldigt spännande område är hur intuitiv AI skulle kunna användas för att skapa vissa typer av konstruktioner genom att berarbeta stora mängder möjliga konstruktioner och utvärdera deras prestanda. I denna TED Talk berättar Conti mer och visar några imponerande exempel på konstruktioner som är helt designade av artificiell intelligens. Dessa organiska konstruktioner kan sedan tillverkas med 3D-skrivare och kan ge egenskaper som traditionell konstruktion inte kommer i närheten av.

Jag ser fram emot att se vad vi och våra kunder skulle kunna använda denna teknik till om några år, när det blir allmänt tillgängligt. Vad tror du, kommer det här att bli fantastiskt, eller bara läskigt? Skriv gärna en kommentar i kommentarsfältet!

FAULHABER BP4 motorfamilj

Nu tar tungviktaren plats i flugviktsklassen!

FAULHABER har utökat sin BP4-serie med ytterligare en borstlös DC-motor: 2264…BP4.  Förutom exceptionellt vridmoment i förhållande till storlek och vikt så erbjuds också integrerade sensorer och ett brett varvtalsområde.

Den 4-poliga servomotorn ger ett kontinuerligt moment på 59 mNm med sitt format på 22 mm diameter och 140g. Den innovativa rotorlindningen som utvecklats speciellt för BP4-serien minimerar förluster och möjliggör varvtal upp till 34 500 rpm.

Läs merAnmäl dig till vårt nyhetsbrev