Anmäl dig till FAULHABER webinar

Vad skulle inte vara mer lägligt än att kunna kontrollera en motor med hjälp av en hallsensor? Förmodligen ytterst intressant i de fall man är ute efter en integrerad lösning som tar minimalt med utrymme.

Under det här tillfället FAULHABERs experter gå igenom hur man väljer samma sensor både för kommutering och som magnetisk enkoder. Du reda på vad man kan mäta och i vilka fall den är ett bra alternativ.

  • Är det möjligt att kontrollera en motor utan sensorer?
  • Sensorer för hastighetsapplikationer
  • Sensorer för positioneringsapplikationer
  • Urval av sensorspecifikationer för specifika tillämpningar
  • Kombination med motorer för prisvärda drivsystem

Webinaret går av stapeln tisdagen den 27 februari klockan 11-12.

Anmäl dig direkt hos FAULHABER via länken

Om positionsmätning, vi jämför 7 olika tekniker

Exakt positionsmätning och återkoppling av rörelser kan vara avgörande för en maskins prestanda, oavsett vilket syfte maskinen egentligen har. Om en mätteknik lämpar sig eller ej kan dels bero på hur precisionskrav & repeterbarhet ser ut och hur integrationen kan göras. Men beräknad livslängd, miljö och under vilka förhållanden maskinen ska användas kan ha lika stor betydelse. Det är heller inte ovanligt att man som ingenjör dessutom kombinerar olika metoder för att nå den nivå av noggrannhet och tillförlitlighet som behövs.

Läs mer

positionering robotkirurgi

Rätt positionering i alla lägen med robotkirurgi

Plattformar för robotkirurgi finns både i och utanför operationssalen och samtliga kräver exakt positionering.

I takt med att utbredningen av laparoskopisk kirurgi ökar, utvecklas nya system för kirurgiska procedurer som kräver mer kompakta, mångsidiga och ergonomiska lösningar. Här ger Celera Motions IncOder CORE konkurrensfördelar genom absolut positionsåterkoppling i ett ytterst lättviktigt och kompakt format. Läs mer

Ytbeläggning neodym

Ytbeläggning för neodym – om moderna magneter och korrosion

Ytbeläggning av neodym gör magneten mindre känslig för korrosion. När neodym, eller egentligen NdFeB, utsätts för luftfuktighet kan de korrodera, vilket kan förstöra magneten om man inte behandlar magneterna rätt från början. För att förhindra korrosion kan magneterna ytbehandlas.

Korrosionens grunder i magneter baserade på sällsynta jordartsmetaller

Korrosion är en väldigt negativ egenskap när det gäller permanentmagneter i NdFeB och SmCo legeringar. Mycket forskning har lagts ner på att ta fram lämpliga ytbehandlingsprocesser för att minska risken för korrosion men på senare tid har det även tagits fram nya typer av neodymmagnetmaterial med lägre risk för korrosionsangrepp. Läs mer

encoders

Videoguide: Absoluta induktiva encoders!

Den som söker absoluta encoders för applikationer med motorer eller annan rörlig last bör inte missa denna fyra minuter långa video om design och mätning för verkligt tuffa förhållanden.

Den här gången är det Compotechs Tobias Åkerlind som går igenom teknologi och egenskaper hos Celera Motions Zettlex™ encoders. Du får bland annat veta hur de fungerar och hur det kommer sig att de lämpar sig när exempelvis potentiometrar och kapacitiva enheter skulle kunna visa sig opålitliga.

Men användningsområdet är absolut inte begränsat till tuffa utomhusapplikationer. Utformningens bredd och okomplicerad integrering innebär istället att Zettlex encoders är applicerbara inom en mängd områden. Ett exempel på det är förkalibrerade ultraserien med en noggrannhet som sträcker sig ända ned till ≥ 19 bågsekunder. Det gör denna ytters lämpad för medicinteknik och robotik.

Missa inte videon och hör av dig direkt till Tobias så berättar han mer!

Säg hej till vår nya innesäljare Johan!

Om du är ansvarig för att beställa säkerhetsutrustning som sensorer & ljusridåer eller kanske knappsatser och strömbrytare, då har du kanske redan varit i kontakt med vår nya kollega Johan Wahlén.

Utbildning inom Internationell materialteknik vid Luleås tekniska universitet och Account Manager på Företagsekonomiska Institutet, är spännande erfarenheter som Johan har med till oss. Försäljning av komponenter och halvledare till OEM industrin och extrajobb som kundmedarbetare & säljare inom fordonssektorn är andra värdefulla erfarenheter. Läs mer

Veckans häftigaste: WALL-E inspirerad robot!

Disney Researchs nya robot är det häftigaste jag sett – den här veckan!

Med 3D-printade delar och sensorer plus drivsystem har Disney Reserach utvecklat en robot som visades upp för ett par veckor sedan under International Conference on Intelligent Robots and Systems i Detroit. Den är fortfarande namnlös men kanske är detta uppföljaren till WALL-E. Var den ska dyka upp framöver är än så länge oklart. Men vem vet, kanske dyker den upp lagom till jul?

Läs mer om roboten hos https://spectrum.ieee.org/disney-robot.

Utvecklar du också robotar? Hör av dig om du behöver hjälp med kompakta servosystem!

Veckans häftigaste: Yogarobot!

Teslas uppdaterade robot Optimus är det häftigaste jag sett – den här veckan! Att hälsa med ett Namaste, göra akrobatiska yogaövningar och sortera lego är förmodligen bara exempel på vad denna humanoid kan göra. I en kort video visar Tesla hur Optimus utvecklats tack vare framsteg i både hård- och mjukvara. Och som vi ser så har ingenjörsteamet på mindre tid än ett år, gjort det möjligt att utföra komplexa hand- och kroppsrörelser.

Läs mer om Optimus hos Ny Teknik.

Framtiden inom robotik är onekligen intressant när gränser inom artificiell intelligens och automation utmanas. Utvecklar du också robotar? Kontakta oss direkt, vi hjälper dagligen våra kunder med servosystem där mätteknologi och integrationen kan vara helt avgörande för prestanda och precision!

Webinar:

Är du ute efter en platt & kompakt motor som ska överträffa det mesta när det gäller vridmoment & längd och volym/vikt? Då ska du anmäla dig till FAULHABERs webinar 26 september. Då får du kunskaper om en speciell lindningsteknologi som ger särskilt höga vridmoment och hög effektivitet. FAULHABER kommer också att titta på applikationsexempel och hur man väljer drivsystem med hjälp av företagets Drive Calculator.

När: 26 september 11:00-12:00

Anmäl direkt hos FAULHABER via länken

Veckans häftigaste: Supercool modifierad Alexa

Det här är det häftigast jag sett – den här veckan! Det här är roboten som garanterat kommer att få efterföljare. Det är Workshop Nations som har förvandlat Amazons Alexa Echo-enhet till vad som kan vara deras allra coolaste skapelse hittills. Sätt igång videon och inspireras av processen om hur det gick till för att bygga denna coola animatroniska robot.

Om du mot förmodan inte vill se hur konstruktionsframtagningen gick till så kan du hoppa direkt till 17:05 och se den färdiga roboten in aktion.

Vill du veta vad vi skrev om förra veckan? Här kommer du direkt till Veckans Häftigaste!Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Jag godkänner att denna webbplats lagrar och bearbetar mina uppgifter enligt vår integritetspolicy. *