Veckans häftigaste: Supercool modifierad Alexa

Det här är det häftigast jag sett – den här veckan! Det här är roboten som garanterat kommer att få efterföljare. Det är Workshop Nations som har förvandlat Amazons Alexa Echo-enhet till vad som kan vara deras allra coolaste skapelse hittills. Sätt igång videon och inspireras av processen om hur det gick till för att bygga denna coola animatroniska robot.

Om du mot förmodan inte vill se hur konstruktionsframtagningen gick till så kan du hoppa direkt till 17:05 och se den färdiga roboten in aktion.

Vill du veta vad vi skrev om förra veckan? Här kommer du direkt till Veckans Häftigaste!

Kenneth Höglund

Säg hej till vår norrlandssäljare Kenneth Höglund!

Du har kanske redan varit i kontakt med vårt produktutvecklingsteam i Umeå? Teamet expanderar och om några veckor kommer vår nye försäljningsingenjör Kenneth Höglund att börja hos oss. Läs mer

Glad sommar önskar vi på Compotech.

Här hos oss börjar det bli dags för semester. Flera kollegor har redan inlett sina  och andra står på tur. Men våra kontor är bemannade hela sommaren, så tveka inte att höra av dig om du behöver hjälp av en specialist med att utveckla din kommersiella applikation.

Vi ser fram emot en fin höst full av nya utmaningar. Till dess önskar vi dig en glad sommar!

Compotech, årets entreprenör

Grattis Compotech  – Årets Entreprenör inom Addtech!

Vi är oerhört stolta och glada över utmärkelsen som Årets Entreprenör inom Addtech. I konkurrensen med 150 andra koncernbolag med liknande verksamheter, bärgade vi hem årets pris!

Addtechs motivering till att ge utmärkelsen till just Compotech handlar dels om etableringen av vår nya R&D-avdelning. I och med den kan nu Compotech erbjuda kompetens inom elektronik-, el- mekanik- och industridesign. Läs mer

Webinar: Optimerad logistik med toppmoderna drivsystem!

Oavsett om du utvecklar transportband, lyftanordningar, UAV, AGV-robotar eller kameror med PTZ-styrning, så har drivsystemets prestanda och effektivitet markant betydelse för din applikation. Under det här webinaret, som sker i FAULHABERs regi, får du värdefulla insikter i hur man definierar specifika krav för drivsystem som gör jobbet i din applikation.

Tisdag 27 juni 11:00 – 12:00, registrera dig direkt hos FAULHABER (länk)

Samlingsbild-produkter_lagupplast

Efterlysning – vi söker säljare!

Vi söker dig – erfarne säljare som troligtvis inte alls har en tanke på att byta jobb. Men om du vill verka i en handlingskraftig mindre organisation – med korta beslutsvägar och samtidigt dra nytta av fördelarna det innebär att tillhöra ett framgångsrikt företag. Då kan tjänsten som säljare hos oss vara något för dig! Läs mer

Veckans häftigaste: Robotiserad golfrange!

Roboten Range Picker är det häftigast jag sett – den här veckan! Har du undrat över hur världens svåraste bollsport skulle kunna bli ännu roligare? Svaret kan vara roboten Range Picker som inte bara är ett roligt rörligt mål på golfrangen. Nej, egentligen ingår den i ett sömlöst system där tusentals bollar samlas upp, rengörs och transporteras tillbaks till drivingrangen igen – nästan helt utan mänsklig inblandning.

Vad tror du? Är det här framtiden för golfklubbar?

Webinar: Anmäl dig till FAULHABERs webinar om linjär rörelse.

Tag chansen att få djupare förståelse för hur man optimerar linjära drivlösningar genom stegmotorer, DC-motorer eller borstlösa motorer i kombination med skruvar för att omvandla roterande rörelse till linjär rörelse. Vilken motor och typ av skruv som lämpar sig bäst i den specifika applikationen beror på vilken hastighet, kraft och precision man är ute efter. Under det webinaret får du högre kännedom om vad olika teknologier ger för egenskaper i en applikation.

Webinaret sker i FAULHABERs regi den 27 april klockan 11-12, anmäl dig nu direkt (länk)

Veckans häftigaste: Robotiserad matbutik!

Har du någonsin undrat hur många robotar som krävs för att driva en matbutik? Svaret kan vara allt från en enda robot till tusentals, enligt Technology & Automation-företaget Ocado. Ocado har utvecklat ett avancerat hanteringssystem som består av tusentals robotar som hanterar tiotusentals produkter. Systemet, som går under namnet ”The Hive”, kan verkligen visa på potentialen med automatisering. Och vem vet, det kanske är så här framtidens matbutiker ser ut.

Konstruerar du också robotar? Här finns det skrämmande, dansande och många fler att bli inspirerad av blogg/veckans häftigaste

Webinar: Noggrannhet hos stegmotorer.

Stegmotorer är både driftsäkra och har lång livslängd. Nu kan du lära dig mer om vilka faktorer som påverkar noggrannhet och precision när man ska använda stegmotorer i en applikation. Webinaret sker i FAULHABERs regi och vid det här tillfället kommer företagets experter även att gå igenom hur man kan använda FAULHABERs Drive Calculator för att hitta rätt motor.

Missa inte att registrera dig till webinaret 28 mars kl 11:00.

Webinaret är avgiftsfritt men föranmälan krävs, anmäl dig nu direkt (länk till FAULHABER).Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Jag godkänner att denna webbplats lagrar och bearbetar mina uppgifter enligt vår integritetspolicy. *