kompletta linjärenheter

Får kompletta linjärenheter plats i din applikation?

Grattis, då kan du förenkla konstruktionsarbetet rejält. Med stegmotordrivna kompletta linjärenheter & skenstyrning, är lagringen redan klar, du behöver bara montera din last. Läs mer

Veckans häftigaste: Foilande bärplanet Awake Vinga 3

Elförbrukning motsvarande ett par centiliter (!) bensin per sjömil om man räknar om det. Vi har tidigare skrivit om när Skippo.se testar världens första foilande elcykel Manta 5. Den här gången handlar det om ett att testa ett nytt slags båtliv, närmare bestämt ett bilburet båtliv i form av bärplanet Awake Vinga 3 och foilande elcykeln Manta 5. Båda vattenfarkosterna kan laddas i ett uttag från bilen, kanske är detta framtiden när det gäller motordrivna vattenleksaker?

Glad sommar!

Snart är det semestertider och vi stänger lite tidigare på fredagarna men har annars öppet som vanligt hela sommaren. Tveka inte att höra av dig om du undrar över en ledtid eller kanske behöver hjälp av en specialist med att utveckla din kommersiella applikation.

Sommarens öppettider ser ut så här: måndag-torsdag finns vi på plats 08:15-16:30. Fredagar i juni och augusti har vi öppet 08:15-15:00, fredagar i juli bemannar vi våra kontor 08:15-12:00.

Vi önskar er alla en riktigt härlig sommar!

Integrerad motorstyrning med just de funktioner som behövs

Trenden bland motorstyrningar för utrymmessnåla tillämpningar går i en tydlig riktning: Stora, panelmonterade styrningar med allsköns eleganta funktioner, varav man kanske använder endast ett fåtal, är på nedgång, till fördel för kompakta moduler som du integrerar på ditt eget kort. Läs mer

okapslade motion controllers

Okapslade motion controllers ger stora möjligheter i litet format!

Det är först när motorer kombineras med helt kompatibla styrenheter som det blir ett pålitligt system. Det här är som FAULHABERs nya serie MC 3603 – okapslade motion controllers – kommer in i bilden. De lämpar sig mycket väl för DC-, BLDC- och linjära motorer. Ett kompakt format i olika utförandena gör serien idealisk att integrera i applikationer som medicin, laboratorieinstrument, automation, AGV och nischade industriapplikationer. Läs mer

Motorkombination med integrerad styrning – marknadens mest kompakta.

Värdens just nu minsta integrerade motorkombination – FAULHABER introducerar IMC, en ny rörelselösning för att styra och kontrollera rörelse.

FAULHABERs nya Motion Controller finns nu integrerad i den kraftfulla bortslösa motorserien FAULHABER 22xx…BX4. Denna kombination ger ett imponerande brett område av funktioner och prestanda. Motorkombinationen blir endast 18mm längre än själva motorn och inkluderar servostyrning och en 12 bitars enkoder. Med den nya drivelektroniken kan du släppa loss den fulla prestandan hos BX4-motorerna, den nya mjukvaran V3.0 i IMC låter dig få ut över 15% mer vridmoment jämfört med tidigare serien CSD. Läs mer

Veckans häftigaste: Humanoiden Atlas har fått elmotorer!

Att Boston Dynamics humanoid Atlas har fått elmotorer – är det häftigaste jag sett, den här veckan! Den nya roboten ska ha avsevärt högre prestanda och vara betydligt smidigare, tystare, ha mer precisa rörelser och bredare rörelseområde än föregångaren.

Nu är det meningen att hydrauliska versioner av Atlas ska dras tillbaka helt medan möjligheterna med nya Atlas framför allt ska komma att märkas inom Hyundai, som äger Boston Dynamics. Så applikationerna för nya Atlas kommer mest troligt under åtminstone den närmaste tiden, att finnas inom biltillverkningsindustrin. Allt detta läser vi om hos SiliconANGLE som skrivit en artikel om nyheten från Boston Dynamics.

Här kan du läsa hela artikeln hos SiliconANGLE.

Samtidigt verkar det vara dags att säga hejdå till Atlas i hydraulisk version, detta är kanske den sista videon?

Vill du veta vad som var häftigast förra veckan? Klicka här!

Webinar: Drivsystem för jordbruksrobotik

Det är snart dags för nästa FAULHABER webinar! Detta är ett ypperligt tillfälle att få insikter om drivpaket för jordbruksrobotik och ni kommer exempelvis att gå igenom:

  • Komponenter i drivsystem anpassade för effektivare och smartare jordbruk

  • Kombinationer och specialdesign

  • Tips och tricks för jordbruksapplikationer

  • System för hastighets- och rörelsekontroll inom jordbruksrobotik

  • Val av drivsystem för smarta jordbruksapplikationer

Datum och tid för webinaret är den 16 april 11:00 – 12:00.

Registrera dig direkt hos FAULHABER via den här länken.

Veckans häftigaste: AI som drönarpilot!

AI som drönarpiloter är det häftigaste jag sett – den här veckan! För någon vecka sen skrev vi om drönaren som når 300 km/h på 4 sekunder vilket är snabbare än Red Bull Racings Max Verstappen. Den här veckan tittar vi på en video med AI-system som drönarpilot. Det är ett forskarteam vid Zürichs University som sopar banan helt och hållet med mänskliga mästare i drönarracing.


En spännande tävling med tanke på att det inte var allt för manga år sedan AI besegrade världens bästa spelare i stategispelet Go.

Framtida användningsområden med AI som som drönarpilot skulle enligt Voister, där vi hittat artikeln, kunna vara räddningsuppdrag och rymdutforskning (länk till artikeln).

Utvecklar du också drönare? Hör av dig om du behöver hjälp med kompakta, precisa servosystem!

Veckans häftigaste – FPV drönare!

Red Bull har lagt upp en video som ska visa när världens snabbaste FPV drönare följer Red Bull Racings Max Verstappen när han kör RB20 F1-bilen runt Silverstones Grand Prix-bana.

Det var i början av 2023 som Red Bull kom till Dutch Drone Gods för att se om de kunde följa en F1-bil i full fart under ett helt varv. Det var en stor utmaning eftersom FPV-drönare så sent som vid den tiden som mest kunde nå hastigheter upp till cirka 180 km/h.

Hos News Shooter läser vi om projektet och utvecklingen som accelererades av Red Bull Advanced Technologies, en avdelning för högpresterande ingenjörskonst inom Oracle Red Bull Racing Formula 1 team. Åtta månader senare har man lyckats lösa pusslet och få balans mellan elektronik, design, vikt, hastighet, flygtid och avstånd. Att batteritiden hos drönaren ligger på 3 minuter är inte så märkligt med tanke på rotorhastigheten som når upp till 42 000 rpm. Drönaren accelererar dessutom hela två gånger snabbare än en F1-bil och når 300 km/h på bara 4 sekunder & har en topphastighet på mer än 350 km/h. Så frågan är om detta är detta framtiden för hur vi kommer följa F1 framöver!

Vill du veta vad som var häftigast förra veckan? Klicka här!



Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Jag godkänner att denna webbplats lagrar och bearbetar mina uppgifter enligt vår integritetspolicy. *