Webinar: Electromagnetic Compatibility (EMC) med hjälp av FAULHABER motorstyrningar

Ett sätt att komma till rätta med Electromagnetic Emissions eller EMI är att använda sig av ferritkärnor. Med kärnor eller filter reduceras EMI men de för med sig nackdelar eftersom de är utrymmeskrävande och kanske inte ens får plats i applikationen. Då är det istället bättre att utveckla en konstruktion som inte ger orsaker till att EMI uppstår. När det gäller konstruktioner med drivlösningar åstadkommer man Electromagnetic Compatibility (EMC) med hjälp av motorstyrningar med hög PWM frekvens.

För dig som vill veta hur EMI uppkommer och hur det kommer sig att man kan uppnå EMC med hjälp av rätt motorstyrning, har FAULHABER ett webinar torsdagen den 1 december klockan 11-12.

Anmäl dig direkt hos FAULHABER, här finns en länk!

Veckans häftigaste: Rymdkirurgi!

Kirurgroboten MIRA är det häftigaste jag sett – den här veckan! I framtiden är det tänkt att MIRA skall kunna hantera medicinska nödsituationer i rymden – medan operatören är tusentals mil bort eller helt autonomt.

Läs mer

Selçuk Subaşı blir Business Manager hos oss på Compotech

Med Selçuk Subaşı i Compotechs ledning stärker vi våra satsningar inom Elektrifiering, Akustik, HMI och Smart Belysning. Läs mer

FAULHABER Norge

FAULHABER drivlösningar i Norge med Compotech

Från och med september utökade FAULHABER samarbetet med Compotech till att även omfatta Norge.  För oss på Compotech är förtroendet mycket glädjande och inspirerande. Vi är redan i full gång med att stötta våra nya norska kunder med FAULHABERs högeffektiva drivlösningar. Läs mer

oljud och vibrationer hos motorer

Webinar: Drivpaket för robotik

Anmäl dig till FAULHABER webinar och lär dig hur drivpaket från FAULHABER kan användas i robotapplikationer.

Nu är det snart dags för nästa webinar och den här gången kommer ni att gå genom drivpaket anpassade för applikationskrav inom för robotik. De specifika applikationsexemplen sträcker sig över områden som kirurgrobotar, autonoma inspektionsrobotar, humanoider och autonoma lagerrobotar. Experten Mario Zecchin som håller i utbildningen, har bland annat ansvarat för utvecklingen av FAULHABERs MC V3.0.

Under den den här dagen får du också lära dig hur du kan använda FAULHABERs Drive Calculator för att jämföra och välja det bästa drivsystemet för din nästa robot!

Webinaret sker den 18 oktober klockan 11:00-12:00, anmäl dig via länken.

 

Veckans häftigaste: Coola roboten Diablo!

Den här lekfulla och snabba roboten är det häftigaste jag sett – den här veckan. Det är Direct Drive Tech som har utvecklat den självbalanserande och extremt smidiga Diablo. Vi tycker (som de motornördar vi är) att Diablo är ett extremt bra exempel på vad man kan åstadkomma med rörelsepaketet som bygger på inbyggnadsmotorer med direktdrift.

Användningsområdet för Diablo verkar än så länge vara rätt så ospecificerat men en robot som rör sig så obehindrat både vertikalt och i höjdled får vi förmodligen se mer av feamöver. Och vi ser definitivt också fram emot fler häftiga videos!

Compotech löser EMC problem – sparar både tid, energi och pengar

Alla som är verksamma inom branscher där eldistribution är en central del, är förmodligen bekanta med problem med oönskade elektromagnetiska störningar. Electromagnetic Interference (EMI) uppstår i alla former av elektriska strömmar & spänningar och kan göra stor skada om den inte reduceras.

För den enskilda människan i vardagen är detta vanligtvis inte ett problem. Men för många kritiska sektorer som infrastruktur, energi och transport, som solkraftsanläggningar, vindkraftverk och laddstationer för elfordon, kan EMC-problem orsaka desto större bekymmer. I samband med att företag, städer och länder satsar i elektrifiering av typen miljömedvetna lösningar för att nå målet med en grön omställning, vill vi på Compotech bidra genom att exempelvis tillhandahålla de rätta lösningarna för att dämpa EMC-problem. Läs mer

Drivsteg

Minskad risk för momentrippel med drivsteg som har hög PWM-fekvens

Ett drivsteg med hög PWM-frekvens gör att högpresterande motorer prestera bättre och jämnare under en lägre temperatur. Läs mer

Nya L-serien – Linjära rörelselösningar från FAULHABER

De nya växellådorna med linjärskruvar från FAULHABER erbjuder unika lösningar för applikationer inom industriell automation, optik och fotonik.

22L/32L är baserad på FAULHABERS senaste GPT-växellådsteknologi och har ett brett utbud av variationer när det gäller utväxling, skruvtyp (ledarskruv, kulskruv), skruvlängd, mutterutförande samt anpassningar för olika omgivningsfaktorer (temperatur, vakuum, mm).

I kombination med FAULHABERS stora utbud av DC-motorer, borstlösa motorer och stegmotorer kan du skräddarsy en komplett lösning som passar dina krav.

Är du intresserad av få reda på fler sätt att åstadkomma linjär rörelse med roterande motorer? Titta på vår video 7 tekniker för att åstadkomma linjär rörelse med elmotorer

oljud och vibrationer hos motorer

Webinar: Elmotorer utan oljud & vibrationer

Oljud och vibrationer hos elmotorer kan vara ett dåligt tecken som tyder på att något behöver åtgärdas. Den här typen av problem kan vara nog så svåra att ens upptäcka för dig som kanske inte är akustiker. För att hjälpa dig på traven håller vår samarbetspartner FAULHABER en utbildning i ämnet.

Under utbildningen kommer vi att titta på de viktigaste vibrationskällorna i drivsystem, hur man upptäcker oljud & vibrationer och hur man bär sig åt för att förebygga och åtgärda problemen.

Lär dig att tolka din motor tisdagen den 20 september klockan 11:00-12:00.

Anmäl dig direkt hos FAULHABER via den här länken!

Det finns även en bok, Vibrations and Noises in Small Electric Motors, skriven av Thomas Bertolini, den kan du ladda ned här (pdf)Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Jag godkänner att denna webbplats lagrar och bearbetar mina uppgifter enligt vår integritetspolicy. *