linjär rörelse

Omvandla en roterande rörelse till en linjär

Att kunna omvandla en roterande rörelse till en linjär är helt avgörande för många applikationer med elmotorer. Ställdon, XY-bord och zoom och fokus är bara några exempel. Omvandlingen i sig är tämligen enkel, det svåra är att välja hitta rätt metod för just dina behov. Det finns nämligen en rad olika tekniker som samtliga har sina för- och nackdelar. Med rätt metod kan du få maximal prestanda och samtidigt pressa priset. Nedan kan du ladda ner vår guide för att lyckas med att optimera din elmotor-applikation med rätt rörelseomvandling.

Utfallande mönsterkort

FAULHABER har släppt ny version av Motion Manager

Utvecklingsmiljön för FAULHABER motorstyrningar är nu uppdaterad med fler och förbättrade funktioner. Motion Manager 6.4 fungerar med operativsystemen Microsoft Windows 10, 8 och 7. Installation sker på samma sätt som med vilket Windows-program som helst.

Läs om de nya funktionerna och ladda ned senaste versionen här.

Motorstyrning STO-funktion

Nya motorstyrningar med STO-funktion ger säkerhet inom Industri 4.0 miljö

FAULHABER nyutvecklade motorstyrningar med Safe Torque Off (STO-funktion) säkerställer att strömförsörjningen till motorn omedelbart bryts och förhindrar oavsiktlig start. Läs mer

3-kolumn-compotech

Compotech söker utvecklings- och applikationsingenjör

Är du en av landets vassaste utvecklingsingenjörer inom elektronik och brinner för utmaningar? Trivs du med att arbeta med ett brett spektrum av teknologier och både hårdvarukonstruktion och embeddedmjukvara?

Som utvecklare och applikationsingenjör på Compotech kommer du att dels stödja våra kunder med applikationssupport, dels konstruera och utveckla ny hård- och mjukvara som hjälper våra kunder att bli ännu mer konkurrenskraftiga. Du kommer att arbeta i ett ingenjörsteam med konstruktörer, applikationsingenjörer och projektledare såväl som externa konsulter. Eftersom Compotech ofta utvecklar tillämpningar i nära samarbete med kunden kommer du ofta att arbeta tillsammans med kunder, både på plats hos kunden och på distans. Detta innebär även en del resor i tjänsten.

Läs mer

Hyperloop

Veckans häftigaste: Hyperloop utan klaustrofobi!

Det här är det häftigaste jag har sett – den här veckan!

Här hos i Sverige ligger fokus på höghastighetståg medan Hyperloop-anhängarna hävdar att tekniken – som ännu så länge är på prototypstadiet – både är bättre och billigare. Läs mer

Vibrationer i motorer – ladda ner boken idag!

Våra förväntningar på elmotorer blir tuffare och tuffare. De förväntas inte bara prestera höga moment i små förpackningar och kosta så lite som möjligt; de får ofta inte heller höras, eller orsaka vibrationer.

Vibrations and Noises in Small Electric Motors av Thomas Bertolini

För att skapa en konkurrenskraftig produkt som använder elmotorer behöver du förstå vad som orsakar oljud och vibrationer i motorer för att på så sätt kunna undvika problem. Är du inte akustiker så är detta kanske inte vardagsmat. Men ta det lugnt, våra vänner på FAULHABER har publicerat en bok, Vibrations and Noises in Small Electric Motors, skriven av Thomas Bertolini.

Här kan du ladda ner ditt exemplar av boken. Givetvis är det helt gratis och den enda du behöver göra är att fylla i formuläret här nedanför.

 

linjär rörelse

7 tekniker för att åstadkomma linjär rörelse med elmotorer

Många applikationer för elmotorer handlar om att omvandla en roterande rörelse till en linjär rörelse, t.ex. i ställdon, XY-bord, zoom eller fokus i optiska tillämpningar m.m. Detta kan göras på många olika sätt, med olika för- och nackdelar, och som lämpar sig för olika applikationer. Väljer du fel metod kan du få problem med för dålig noggrannhet, för låg hastighet eller en för dyr totallösning. Väljer du istället rätt kan du bygga en produkt med bättre prestanda än konkurrenternas eller som är prismässigt mer konkurrenskraftig. I bästa fall till och med en kombination av dessa. I denna artikel tittar vi på några vanliga metoder för att åstadkomma linjära rörelser med elmotorer.

Läs mer

Veckans häftigaste: Kinas nya virtuella temapark

Det här kan vara det häftigaste jag sett – den här veckan. Bilderna från Kinas East Valley of Science and Fantasy talar sitt eget språk när det satsning på VR upplevelser!

I den nya temaparken utlovas 35 attraktioner som med hjälp av Virtual Reality låter besökarna ta chansen att resa till framtiden, få slåss med drakar, åka till rymden och träffa utomjordingar. 

East Valley of Science and Fantasy omfattar cirka 130 hektar och beräknas kosta runt 1,5 miljarder dollar att bygga.

VR marknaden växer explosionsartat och sektorn beräknas omsätta 8,4 miljarder dollar år 2020. Virtual- och augmented reality används inom alltfler branscher – och det är teknik som vi själva arbetar med dagligen hos oss! Läs mer

E-bok om VR & AR

Vill du veta mer om virtual- och augmented reality – om trender och teknologi – och vad som kommer härnäst? Och hur skall man tolka Goldman Sachs rapport om sektorn? Boken från PREMO är full av exempel och innovationer där teknikerna redan används inom kirurgi, utbildning och träning inom kritiska områden.

Paradigmskiften och etablering av ny teknik

Vi accepterar ny teknik allt snabbare och en blick bakåt gör det enklare att ställa in kompassen på vad vi kan förvänta oss när Virtual Reality, Augmented Reality och Mixed Reality kliver in i många branscher på allvar.

Det finns många lysande exempel på hur visualisering av produkter, tjänster och arkitektur genom VR och AR reformerar. Läs merAnmäl dig till vårt nyhetsbrev

Jag godkänner att denna webbplats lagrar och bearbetar mina uppgifter enligt vår integritetspolicy. *