Smartare belysning med Quick Connection Box och Hytroniks blåtandssensorer

Smarta blåtandssensorer och Quick Connection Box underlättar övergången till smart belysningsstyrning. Smarta sensorer gör att man kan applicera ljusreglering som Circadian rhythm, Daylight harvest och Tunable White. De här teknikerna påverkar inte bara välbefinnande och koncentration. De bidrar också till att reducera energiåtgång och kostnader.


Så här gjorde vi

På vårt nya kontor installerade vi Quick Connetion Box, eller QCB som de också kallas, i slutet av 2020. Då flyttade vi till nya fräscha lokaler i Alvik. Där fanns det en del befintlig belysning på plats som vi bestämde oss för att återanvända. Sen adderade vi QCB och smarta blåtandssensorer för att få in smart belysningsstyrning. Här använde vi oss av Hytroniks fristående smarta sensorer med Bluetooth 5.0 som komplement till befintliga armaturer. Sen lade vi till en del nya belysningsarmaturer med inbyggda smarta Hytronik sensorer.

När det gäller QCB valde vi en smart variant med blåtandchip som passade våra WAGO-kopplingar. Med hjälp av snabbkopplingar och Bluetooth anslöt vi snabbt sensorer & LED-plattor och anpassade styrningen efter olika individuella önskemål.

Att ha systemet i samtliga lokaler och ytor ger stort sett dagsljus överallt och att belysningen aldrig står på i onödan.

När det gäller ytor som konferensrum eller lunchrum har vi anpassat belysningen med olika scenarion för att skapa rätt miljö för arbete eller återhämtning. Hytroniks blåtandssortiment, Eco System, innehåller många olika produkter som behövs i till exempel ett kontorslandskap. Dosdimmer, sensorer, paneler, QCB, LED-drivare, nödljus och nu även en Gateway. Där det inte går att ansluta till traditionella brytare på väggen kan man istället knyta in EnOceans system med trådlösa knappar till Hytroniks app.

Kortfattat om Quick Connection Box

Att använda sig av Hytroniks blåtandssensorer och snabbkopplingsbox QCB har många fördelar;
• Det går snabbt och säker att ansluta produkterna tack vare snabbkopplingar.
• Man får hög flexibilitet i belysningsstyrningen
• Intelligent ljusreglering med smarta sensorer
• Snabb, enkel och mobil programmering via app
• Fjärrstyrning via Gateway
• Cirkulär och återbrukbar teknologi

Appen Koolmesh finns för nedladdning där appar finns och går att använda på både android som IOS-enheter.

Vill du veta mer om Quick Connection Box eller Hytroniks blåtandssortiment? Kontakta oss direkt!Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Jag godkänner att denna webbplats lagrar och bearbetar mina uppgifter enligt vår integritetspolicy. *