LedgeCircle – 35mm innovation som ger ljus

Genomtänkt belysning och fräscht uttryck från det att man kliver in på kontoret – var tanken bakom teknikföretaget DEFAs plafondserien LedgeCircle. Med tjockleken om 35mm – och styrningsalternativ i världsklass – kan man få en fräsch och lätt armatur som passar både väggar och tak enligt företaget själva.

Och här hos oss är vi otroligt stolta över att ha spelat en stor roll under utvecklingsarbetet hos DEFA.

LedgeCircle

DEFA, som har huvudkontoret i Norge, utvecklar och tillverkar innovativ teknik inom E-mobility & Lighting, Auto & Industry och Digital. Företagets utveckling och tillverkning sker i Sverige och Kina, ett perfekt utgångsläge för oss då vi har produktförsäljning och utveckling av lösningar åt kunder som verkar både här hemma och på plats i Kina.

Som stolt leverantör till DEFA vill vi berätta om projektet och utfallet på marknaden. Därför har vi pratat med Oscar Bengtsson som är utvecklingschef och Peter Bengtsson som är försäljningschef på företagets Lighting-division.

Oscar Bengtsson som är teknik- och utvecklingschef berättar

– Redan från dag ett bestämde vi oss för att ta fram en ny modern armatur med tunna mått och innovativ design som varken kompromissade på ljuskvalitet, prestanda eller funktion. För att möjliggöra den tunna designen valde vi en sidobelyst så kallad Edge-lit lösning. Denna teknik kombinerat med en helt unik lösning för att få fram bakljus gav tillsammans förutsättningarna att lyckas.

LedgeCircle

– Den andra utmaningen var svårare och handlade om att få plats med den nödvändiga tekniken för ljusstyrning och detektion av rörelse för att få full funktion i alla tänkbara utrymmen. I vårt fall var PIR-sensorn i standardutförande lika hög som den egentliga armaturen. Så vi behövde både mindre och samtidigt fler komponenter för att få in alla funktioner i plafonden.

Ni tog fram specialanpassade komponenter till LedgeCircle

– Tack vare att ni specialanpassade komponenternas storlek och funktion har vi lyckats få plats med alla komponenter inklusive radar- och PIR-sensorer kombinerat med en smart och flexiblel LED drivare. Ni utvecklade och specialanpassade även den ljusledare kring sensorn som tillåter armaturen att mäta av sitt omgivningsljus, tillåter styrning av armaturen med fjärrkontroll samt ge användaren indikation och feedback vid fjärrkontrollsprogrammering. Och det är långt ifrån alla armaturer på marknaden som har både och, för det mesta får man välja.

Nominerad för bästa ljusdesign under årets upplaga av Elmässan

Peter Bengtsson är försäljningschef för DEFA Sverige och exportansvarig – berättar om det positiva mottagandet av Ledge Circle på marknaden och den stora efterfrågan detta skapat hos både installatörer, konsult och arkitekt.

– Det omfattande programmet i Ledge-serien ger ett genomtänkt intryck. Serien ger också bra ekonomi tack vare sensorstyrningen och kort tid för installation eftersom tiden för de fackmän som måste sköta den biten, kan kortas ned rejält.

Besök DEFA för att följa företagets spännande utveckling och lanseringar under 2019!

 Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Jag godkänner att denna webbplats lagrar och bearbetar mina uppgifter enligt vår integritetspolicy. *