Ett stort tack till alla er som besökte oss på Nordiska Hissmässan förra veckan. Mässan blev en succé där vi träffade många av våra vänner & kunder och fick göra många nya intressanta bekantskaper som vi förstås vill lära känna mer.
För oss återstår nu det roligaste arbetet med hela mässan – uppföljning av våra kontakter, förfrågningar och projekt.
Vi vill rikta ett särskilt tack till CEDES AG och David Wallen från CEDES för att ni deltog tillsammans med oss och för att ni delade med er av era insikter och expertis när det gäller framtidens säkerhetslösningar för hissar.
Evenemang som Nordiska Hissmässan är en fantastisk möjlighet att knyta kontakter, dela idéer och utforska framtidens teknik tillsammans. Vi ser redan fram emot nästa tillfälle 2026 men vi kommer att höras av, mötas och utbyta tankar långt innan dess.
Besök oss på Nordiska Hissmässan, den pågår bara idag på Infra City i Upplands Väsby. Du träffar oss och CEDES på plats 3:11. Vi har med oss massa spännande nyheter och självklart bjuder vi på fika. Just den här mässan är ett ypperligt tillfälle att skaffa nya kunskaper, utbyta erfarenheter och mingla med branschkollegor i hissbranschen.
Hoppas att vi ses, välkommen!
Den här volumetriska 3D displayen är det häftigaste jag sett – den här veckan! Det kanske är nu som gränsen mellan verklighet och den virtuella världen suddas ut. Så ser det i alla fall ut i demovideon från Ancient – som publicerats av Endrit Restelica. Skärmen skapar perspektiv ungefär som ett hologram och vem tänker inte på Yoda.
Så, kanske är detta framtiden när det gäller underhållning, utbildning eller varför inte digital interaktion, vad tror du?
Missa inte Nordiska Hissmässan, vi lovar att ta med en massa spännande nyheter. Mässan är dessutom ett ypperligt tillfälle att skaffa nya kunskaper, utbyta erfarenheter och mingla. Och framförallt – träffa oss! Läs mer
Grattis, då kan du förenkla konstruktionsarbetet rejält. Med stegmotordrivna kompletta linjärenheter & skenstyrning är lagringen redan klar, du behöver bara montera din last. Läs mer
Elförbrukning motsvarande ett par centiliter (!) bensin per sjömil om man räknar om det. Vi har tidigare skrivit om när Skippo.se testar världens första foilande elcykel Manta 5. Den här gången handlar det om ett att testa ett nytt slags båtliv, närmare bestämt ett bilburet båtliv i form av bärplanet Awake Vinga 3 och foilande elcykeln Manta 5. Båda vattenfarkosterna kan laddas i ett uttag från bilen, kanske är detta framtiden när det gäller motordrivna vattenleksaker?
Snart är det semestertider och vi stänger lite tidigare på fredagarna men har annars öppet som vanligt hela sommaren. Tveka inte att höra av dig om du undrar över en ledtid eller kanske behöver hjälp av en specialist med att utveckla din kommersiella applikation.
Sommarens öppettider ser ut så här: måndag-torsdag finns vi på plats 08:15-16:30. Fredagar i juni och augusti har vi öppet 08:15-15:00, fredagar i juli bemannar vi våra kontor 08:15-12:00.
Vi önskar er alla en riktigt härlig sommar!
Trenden bland motorstyrningar för utrymmessnåla tillämpningar går i en tydlig riktning: Stora, panelmonterade styrningar med allsköns eleganta funktioner, varav man kanske använder endast ett fåtal, är på nedgång, till fördel för kompakta moduler som du integrerar på ditt eget kort. Läs mer
Att Boston Dynamics humanoid Atlas har fått elmotorer – är det häftigaste jag sett, den här veckan! Den nya roboten ska ha avsevärt högre prestanda och vara betydligt smidigare, tystare, ha mer precisa rörelser och bredare rörelseområde än föregångaren.
Nu är det meningen att hydrauliska versioner av Atlas ska dras tillbaka helt medan möjligheterna med nya Atlas framför allt ska komma att märkas inom Hyundai, som äger Boston Dynamics. Så applikationerna för nya Atlas kommer mest troligt under åtminstone den närmaste tiden, att finnas inom biltillverkningsindustrin. Allt detta läser vi om hos SiliconANGLE som skrivit en artikel om nyheten från Boston Dynamics.
Här kan du läsa hela artikeln hos SiliconANGLE.
Samtidigt verkar det vara dags att säga hejdå till Atlas i hydraulisk version, detta är kanske den sista videon?
Vill du veta vad som var häftigast förra veckan? Klicka här!
AI som drönarpiloter är det häftigaste jag sett – den här veckan! För någon vecka sen skrev vi om drönaren som når 300 km/h på 4 sekunder vilket är snabbare än Red Bull Racings Max Verstappen. Den här veckan tittar vi på en video med AI-system som drönarpilot. Det är ett forskarteam vid Zürichs University som sopar banan helt och hållet med mänskliga mästare i drönarracing.
En spännande tävling med tanke på att det inte var allt för manga år sedan AI besegrade världens bästa spelare i stategispelet Go.
Utvecklar du också drönare? Hör av dig om du behöver hjälp med kompakta, precisa servosystem!