Flir Termografi

Med Flirs kameror ser du det osynliga, en ovärderlig hjälp för att upptäcka bl.a. fuktskador

Vi samarbetar sedan flera år med FLIR Systems, en pionjär på marknaden för kommersiella värmekameror, och förser dem med elektromekanik till deras kameror. Kamerorna är i dag världsledande för användning inom bland annat forskning och industri, men det finns användningsområden närmare vardagen än så. Värmekamerorna har nämligen visat sig vara exceptionella verktyg för att upptäcka och bedöma utbredningen av fuktskador i bostäder och andra byggnader.

Och just fuktskador är den enskilt största utgiftsposten för försäkringsbolag i Sverige i dag, vilket tydligt indikerar vidden av problemet för drabbade privatpersoner och företag, samt så klart för försäkringsbolagen. Att det finns stora pengar att spara för alla inblandade är ingen underdrift.
Från början till slut kan Flirs värmekameror hjälpa till med att förenkla reparations- och åtgärdsarbete vid fuktskador, men också vid skador från mögel eller brand. Den avancerade tekniken gör att det snabbt går att skanna stora områden och utvärdera vad som bör renoveras eller hur vattenläckor kan avgränsas– information som underlättar för såväl restaureringsproffs som försäkringsbolag.

Vill du lära dig mer om Flirs värmekameror? På flir.se finns bland annat en film som demonstrerar tekniken!Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Jag godkänner att denna webbplats lagrar och bearbetar mina uppgifter enligt vår integritetspolicy. *