Christian utvecklar vibrationsfritt och trådlöst!

Redan för flera år sedan gick många tatueringsstudios över till motorbaserade tatueringsverktyg. Med nya Scorpion kommer modern teknik som gör tatueringsproceduren mer hygienisk, snabbare och som ger bättre läkning.

Tatueringsbranschen har tagit riktigt stora kommersiella kliv under de senaste femton åren men det är först nu som tekniken börjar komma ikapp. Företaget som förmodligen leder utvecklingen är vår kund – Växjöbaserade företaget Inkmachines. Inkmachines utvecklar tatueringsmaskiner sedan många år tillbaka och är unikt nog ensamma om att erbjuda marknaden helt vibrationsfritt och trådlöst.

– Scorpion i kombination med våra magnetiska NEO-nålar och trådlösa power supply, är ett system som ligger i den absoluta framkanten vad det gäller teknik och hygien, berättar Christian Johansson som äger och driver företaget.

Genomtänkt form & funktion

Funktion, användarvänlighet och tilltalande design var centrala under hela utvecklingsprocessen och har påverkat allt från motordrift till utvecklingen av företagets egna nålar. Placeringen av maskinens batteri och reglering av nåldjupet från ovansidan gör Scorpion lätthanterlig under hela processen. Rotering av greppet behövs inte alls och med flera uppladdade batterier blir det heller inga ofrivilliga pauser.

– Dessutom uppskattas den förbättrade ergonomin plus frånvaron av vibrationer och obefintlig ljudnivå av både användare och deras kunder på studios, berättar Christian.

Mindre och starkare

På Compotech är vi mycket glada över förtroendet som Christian har visat oss och vår motorkompetens. En av företagets utmaningar var att få extra mycket kraft i Scorpions lilla format. Vi hjälpte dem att få hög verkningsgrad och liten dimension genom anpassning av en FAULHABER-motor som fick extra starka magneter och ändrade motoraxlar.

– En regel är att man aldrig kan få för mycket kraft i maskinen och X2-motorn är ett steg framåt. Vi har ytterligare teknik i TPS-systemet som ökar på kraften ytterligare.

– Det har varit ett smidigt samarbete där Compotech har varit tillmötesgående och lyhörda vad det gäller våra önskemål, berättar Christian.

Stor global försäljning

Redan för några år sedan blev Christian vinnare av Bästa internationella tillväxt, EY Entrepreneur Of The Year för region öst. Och med Scorpion kommer beställningarna redan nu till 99 procent från distributionsled och utövare utanför Sveriges gränser.

Inkmachines samarbete med Compotech

På Compotech är vi mycket glada över det långa fina samarbetet med Inkmachines. För oss är företagets framgång viktig och vi bistår gärna med vår tekniska kompetens och försäljning med lagerhållning av ännu fler Schweiziska motortyper framöver!

Vill du läsa mer om Inkmachines eller beställa din egen tatueringsmaskin? Gå direkt till inkmachines.comAnmäl dig till vårt nyhetsbrev

Jag godkänner att denna webbplats lagrar och bearbetar mina uppgifter enligt vår integritetspolicy. *