Veckans häftigaste – FPV drönare!

Red Bull har lagt upp en video som ska visa när världens snabbaste FPV drönare följer Red Bull Racings Max Verstappen när han kör RB20 F1-bilen runt Silverstones Grand Prix-bana.

Det var i början av 2023 som Red Bull kom till Dutch Drone Gods för att se om de kunde följa en F1-bil i full fart under ett helt varv. Det var en stor utmaning eftersom FPV-drönare så sent som vid den tiden som mest kunde nå hastigheter upp till cirka 180 km/h.

Hos News Shooter läser vi om projektet och utvecklingen som accelererades av Red Bull Advanced Technologies, en avdelning för högpresterande ingenjörskonst inom Oracle Red Bull Racing Formula 1 team. Åtta månader senare har man lyckats lösa pusslet och få balans mellan elektronik, design, vikt, hastighet, flygtid och avstånd. Att batteritiden hos drönaren ligger på 3 minuter är inte så märkligt med tanke på rotorhastigheten som når upp till 42 000 rpm. Drönaren accelererar dessutom hela två gånger snabbare än en F1-bil och når 300 km/h på bara 4 sekunder & har en topphastighet på mer än 350 km/h. Så frågan är om detta är detta framtiden för hur vi kommer följa F1 framöver!

Vill du veta vad som var häftigast förra veckan? Klicka här!Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Jag godkänner att denna webbplats lagrar och bearbetar mina uppgifter enligt vår integritetspolicy. *