Aerial display

Aerial display – beröringsfri touch med hög luminans

Nya Aerial display är baserad på ny teknologi som gör det möjligt att använda projicerad touch inom känsliga och krävande områden.  Men projektionen har inte bara ovanligt hög kontrast och förhindrar obehöriga att se skärmen. Det låga inbyggnadsdjupet är utrymmessnålt och bidrar till enklare integration.

Filmen visar de låga betraktningsvinklarna och hur teknologin fungerar

Utrymmessnålt med 7″ TFT-displayelement

Teknologin kommer från Japan och bygger på en kombination av TFT och ToF-teknik. De tunna 7″ TFT-displayelement ger hög kontrast och luminans eftersom upplösningen ligger på hela 800 x RGB x 480 (WVGA). Displayelementet projicerar en bild parallellt ungefär tre centimeter ovanför displayelementet. Inbyggnadsdjupet är cirka 50% lägre jämfört med traditionella displayelement, vilket ger en utrymmessnål montering.

Touchavläsning sker med infraröda positionssensorer som bygger på Time of Flightteknik (ToF) som läser av omgivningen tredimensionellt. Projektionens avläsning och touch fungerar oavsett om man skulle använda en penna, handskar eller har blöta händer.

Låg betraktningsvinkel på knapp 15º bidrar till hög säkerhetsnivå

Den låga betraktningsvinkeln på knappa 15º grader utgör i sig ett effektivt hinder för obehöriga att ta del av PIN-koder, lösenord och annan känslig information som kanske visas på skärmen. Det gör teknologin mycket väl lämpad för medicinska- och andra typer av applikationer där man kan dra nytta av förhöjd säkerhet och reducerad risk för eventuell smittspridning genom beröringsfri projicerad touch.

Sammantaget innebär nya aerial display att man rundar de svårigheter som finns hos skärmar som bygger på äldre teknologier. Att de äldre typerna är otänkbara för krävande applikationer beror främst på displayelement som läcker ljus och tenderar att ge mörka och suddiga projektioner. Tjockleken på displayelementet kan i sig utgöra ett hinder på grund av installationsdjupet som krävs.

Vill du veta mer om Aerial display?

Aerial display är egentligen inte begränsade till medicinska applikationer även om området prioriteras just nu. Vi lyssnar gärna på vilka behov och förutsättningar som finns er produkt och tar en diskussion om aerial display eller en annan typ av display skulle göra jobbet i er produkt!Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Jag godkänner att denna webbplats lagrar och bearbetar mina uppgifter enligt vår integritetspolicy. *