Tasel

Displayer som ger avgörande information direkt i synfältet

Augmented reality eller förstärkt verklighet, innebär att man får den information man behöver direkt i sitt synfält. Behovet av tekniken finns i vitt skilda branscher som spänner från medicinsk teknik ändå till tunga fordon. Men den gemensamma nämnaren är att ge brukaren arbetsstöd och information direkt i synfältet.

Fördelarna med augmented reality är att strategiskt placerad information når användaren utan att denne behöver flytta blicken från arbetsområdet. På så sätt kan exempelvis kirurgen få guidning om hur ett instrument ska sättas an eller följa en särskild arbetsgång.

På ett arbetsfordon innebär begreppet att föraren får exakt information vid rätt tidpunkt vilket gör att denne slipper flytta blicken från arbetsfältet till instrumentpanelen och sedan fokusera om.

I fordonsapplikationer är det fortfarande vanligast att projicera en bild på rutan hos föraren trots att det är en ganska skrymmande lösning och vibrationerna i sig också innebär problem. Om man istället använder en direktdriven transparent tunnfilms EL-display får man en kompakt lösning och bilden blir dessutom helt perfekt. För fordon med glasrutor som inte har rätt vinkel för projektion har transparenta tunnfilms EL-displayer seglat upp som en lösning. Man kan antingen välja en fristående transparent tunnfilms EL-display eller laminera in displayen direkt i rutan. Just tunnfilms EL-displayer är idealiska att använda för ändamålet eftersom genomsläppligheten av ljus ligger på 80%. Luminansen som är möjlig att nå ligger på mellan 1000 och 2000 candela i ljusstyrka vilket förstås också bidrar till att de passar väldigt bra i utomhusmiljö.

Vill du veta mer om tekniken bakom tunnfilms EL-displayer och när de är att föredra? Hör gärna av dig eller läs vårt blogginlägg som handlar om denna robusta display.Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Jag godkänner att denna webbplats lagrar och bearbetar mina uppgifter enligt vår integritetspolicy. *