Fredagsfilmen: Hitta rätt i djungeln av omkopplare!

Det har aldrig funnits fler typer av omkopplare att välja bland, vilket gör det både lättare och svårare att hitta rätt. Att snabbt få en överblick i början av ett nytt utvecklingsprojekt tar dig snabbare framåt, underlättar att hålla budget och ökar chansen att applikationen får önskad funktion och livslängd– utan onödiga kompromisser. I den här filmen berättar vi om 5 viktiga frågor man bör känna till och ställa för att hitta den mest effektiva omkopplaren till sin applikation!

Omkopplaren kan bidra till skilja din produkt från andras och även vara är avgörande för hur apparatens prestanda och livslängd.

Vilken ström och spänning skall du bryta?

Detta är en avgörande och viktig fråga för säkerheten av applikationen men även avgörande för livslängden. Är spänningen på 230V eller 12V, växelspänning eller likspänning, detta ställer helt olika krav. Effekten (spänning x ström) är också avgörande för livslängden och påverkar det antal operationer som den klarar av.
En omkopplare kan vara testad och godkänd för kanske 10 miljoner operationer mekaniskt. Men belastar men med stor elektrisk effekt så är den elektriska livslängden gränssättande.

Behöver du hitta rätt omkopplare till din industriella applikation? Kontakta oss direkt!Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Jag godkänner att denna webbplats lagrar och bearbetar mina uppgifter enligt vår integritetspolicy. *