välja omkopplare

GUIDE: Att välja omkopplare – 5 saker du bör känna till

Det har aldrig funnits fler typer av omkopplare att välja bland. Det kan göra det både lättare eller svårare att hitta rätt. Men att snabbt få överblick i början av ett nytt utvecklingsprojekt, tar dig snabbare framåt och underlättar att hålla budget. Chansen att produkten får både önskad funktion och livslängd – utan onödiga kompromisser – blir också högre.

 

 

I den här guiden går vi igenom viktiga saker som man bör tänka på redan i början av utvecklingsprojektet. Du får exempelvis veta varför spänningen spelar roll för både omkopplarens livslängd och utseende. Och hur det kommer sig att anslutningarna kan vara avgörande för vilka typer av strömställare som är möjlig i en produkt.

Vad betyder utseende och storlek när man ska välja omkopplare?

I denna ände börjar många eftersom man ofta har en tydlig uppfattning hur knappen eller strömställaren ska se ut. Här är det bra känna till att spänningen spelar roll för roll för vilken omkopplare man kan ha. Om det är 230V som skall brytas, så fungerar inte vilken switch som helst. Det beror på att omkopplare som bryter högre spänning, ofta har större byggdjup. Och större byggdjup kan förstås innebära problem i fall där man har trångt om plats.

Vippomkopplare kan då vara en lösning eftersom dessa bygger väldigt lite på djupet. Variationsrikedomen och möjligheten att få fram olika typer av vippor kan göra dem dem lämpliga exempelvis till designprodukter. De kan om man så vill, vara det lilla extra som sätter extra karaktär på slutprodukten.

Å andra sidan så är en vippa kanske inte är så bra att använda till en bordslampa eftersom den lätt går sönder om lampan skulle välta. Då kan det vara bättre att välja vaggströmställare som också bygger lågt. Men oavsett vad, vi kan hitta lösningar till din industriella applikation. Ladda ned guiden och hör av dig om du vill diskutera kring dina krav på utseende, storlek, byggdjup eller något annat när det gäller att välja omkopplare till en produkt!Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Jag godkänner att denna webbplats lagrar och bearbetar mina uppgifter enligt vår integritetspolicy. *