Compotech löser EMC problem – sparar både tid, energi och pengar

Alla som är verksamma inom branscher där eldistribution är en central del, är förmodligen bekanta med problem med oönskade elektromagnetiska störningar. Electromagnetic Interference (EMI) uppstår i alla former av elektriska strömmar & spänningar och kan göra stor skada om den inte reduceras.

För den enskilda människan i vardagen är detta vanligtvis inte ett problem. Men för många kritiska sektorer som infrastruktur, energi och transport, som solkraftsanläggningar, vindkraftverk och laddstationer för elfordon, kan EMC-problem orsaka desto större bekymmer. I samband med att företag, städer och länder satsar i elektrifiering av typen miljömedvetna lösningar för att nå målet med en grön omställning, vill vi på Compotech bidra genom att exempelvis tillhandahålla de rätta lösningarna för att dämpa EMC-problem.

Electromagnetic Compatibility, EMC

Medan EMI åsyftar själva problemet, så anger Electromagnetic Compatibility, EMC, den elektriska utrustningens förmåga att fungera ihop på ett tillfredsställande sätt i den elektromagnetiska miljön. Det vill säga hur mycket något kommer att påverkas. Men det går inte alltid att helt förhindra förekomst av elektromagnetiska störningar som kan orsaka energiförluster, skador på komponenter och kringutrustning. Men det ligger i varje anläggningsägares intresse att undvika kostsamma driftsstopp genom att eliminera eller reducera störningarna så mycket det går.

Blueferrite nanokristallina kärnor

Ett effektivt sätt att minska och eliminera EMC-problem är att använda Blueferrite nanokristallina kärnor. Filter av det här slaget absorberar elektromagnetiska störningar till ett minimum. Det sker genom att det nanokristallina materialet hjälper till att avleda extra strömmar och energi genom själva kärnan. Tack vare Blueferrite får man lägre energiförluster, kontrollerad driftstemperatur, bättre skydd av komponenter och ökad produktlivslängd. Kärnorna är dessutom lätta att installera då de enkelt monteras på ledningarna.

Vill ni veta mer om hur ni lösa EMC problematiken i just er applikation? kontakta oss direkt!Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Jag godkänner att denna webbplats lagrar och bearbetar mina uppgifter enligt vår integritetspolicy. *