Capitan

Minimala drivsteget Capitan levererar >500 W kontinuerlig effekt

Capitan är ett ultrakompakt och samtidigt extremt effektivt drivsteg för BLDC- och DC-motorer med låg induktans. Trots sina minimala mått och en vikt på endast 18 g levererar den över 500 W kontinuerlig effekt kombinerat med fantastiska servoprestanda. Med 200 kHz PWM-frekvens lämpar de sig utmärkt för exempelvis kärnlösa DC-motorer eller andra motortyper med mycket låg induktans.

För att möta marknadens tuffaste säkerhetskrav är drivsteget dessutom utrustad med STO-ingångar, klassificerade enligt SIL-3 PLe. Capitan stödjer EtherCAT, med en latens på bara 2 cykler, vilket gör den utmärkt att använda i fleraxliga tillämpningar. Utöver EtherCAT erbjuds även CANopen eller SPI-kommunikation.

Drivsteget finns i tre olika utföranden; Capitan CORE, Capitan NET och Capitan XCR. NET kommer i board-to-board-utförande och erbjuder full fältbusskompatibilitet med EtherCAT eller CANopen, medan CORE har samma formfaktor, men med SPI som kommunikationsgränssnitt. Capitan XCR har EtherCAT eller CANopen och ett interface med kontaktdon vilket gör den enkel att koppla upp utan att konstruera ett bärarkort. Denna har 4 digitala ingångar, 4 utgångar plus en analog ingång med 16 bitar ADC och spänningsintervall på ±10 V. Den analoga ingången kan exempelvis användas som potentiometeringång, styrsignal eller för att läsa en givare.

Det här drivsteget är dessutom en mästare på att hantera olika feedbacksignaler och klarar digitala hallsensorer, inkrementell encoder, BiSS-C, Dual BiSS-C Daisy-Chained och SSI.

Kostnadsfri mjukvara finns i form av MotionLab som kan användas för konfigurering, tuning, programmering och analys.

För mer information, besök Ingenias webbplats.Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Jag godkänner att denna webbplats lagrar och bearbetar mina uppgifter enligt vår integritetspolicy. *