Celera Motions världsledande elektromekanik för medicinteknik & robotik

Det globala företaget Celera Motion, en världsledande utvecklare och tillverkare av mångpoliga inbyggnadsmotorer, pulsgivare och högpresterande motorstyrningar för krävande applikationer. Nu har Celera Motion utsett Compotech att agera som officiell distributör i Sverige.

– Celera Motions produkter stärker vårt erbjudande inom affärsområdet Motion & Control, och det framförallt inom området rörelselösningar för medicinteknik & robotik. För Compotech innebär samarbetet att vi får ännu större möjligheter att utveckla rörelselösningar som svarar upp mot våra kunders utmaningar. Vi är väldigt stolta och glada över att få lägga till Celera Motion’s fina elektromekanikportfölj i vårat redan starka sortiment, berättar Fredrik Ståhl, Business Manager – Motion & Control på Compotech.

Encoders och pulsgivare

Celera Motions produkter inkluderar robusta induktiva pulsgivare för vinkelpositionsmätning i beröringsfria extrema miljöer. I programmet finns dessutom miniatyriserade optiska pulsgivare med hög precision som finns i flera olika formfaktorer och interface.

Inbyggnadsmotorer och aktuatorer från Celera Motion för total integration

Användningsområden för inbyggnadsmotorer med direktdrift är extra framträdande inom medicinteknik och robotik. Med produktserier som Celera Motions Omni™,  Agility™ och Infinity™ finns en bredd som sträcker sig från små utrymmessnåla applikationer upp till nästintill obegränsade storlekar. Oavsett miljö och modell så är dessa lämpliga för direktdrift.Omni inbyggnadsmotor med direktdrift

Celera Motions Ingenia™ motorstyrningar

Här finns mycket kompakta och kraftfulla motorstyrningar med mycket hög verkningsgrad. De används med fördel för att få ut maximal prestanda och effekt ur de allra flesta typer av DC- och BLDC-motorer samt voice coils.

Utvecklar du medicinteknik och robotik? Kontakta oss direkt så får du veta mer om tänkbara rörelselösningar och motorteknologier för din applikation!Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Jag godkänner att denna webbplats lagrar och bearbetar mina uppgifter enligt vår integritetspolicy. *