Nya linjära stegmotorer med kulskruv för högre prestanda

Utöver det redan breda programmet med ledarskruvar är nu Dings External Linear-motorer i storlek Nema8 – Nema57 även tillgängliga med kulskruv. Kulskruven medför högre dynamisk last, har högre verkningsgrad och bättre precision jämfört med ledarskruven. Livslängden ökar dessutom i jämförelse med ledarskruvarna, framförallt vid kontinuerlig drift. Dessa motorer kan i kombination med pulsgivare och rätt drivelektronik vara ett fullgott, eller till och med bättre alternativ, till dyrare servomotorlösningar i ditt automationsprojekt.

Motorerna finns, beroende på storlek med skruvstigning från 1mm/varv till 20mm/varv och i diametrar från Ø4mm till Ø12mm. Noggrannhetsklass C7.

Ny design på Captivemotorerna = Kaptive

Den tidigare designen på de rotationsförhindrade motorerna som bygger på en External Linermotor har kompletterats med en mer slimmad variant i storlekarna Nema8 till Nema17. Denna bygger på Non-Captivemotorns konstruktion och skruven rotationshindras av en spline i främre delen av skruven. Skruven rör sig linjärt och kommer att sticka ut på baksidan av motorn vid fullt indragen axel. Dessa och många andra varianter kan lösa dina behov av linjära rörelser. Ett exempel på användningsområde är automatiska pipetter för laboratorier.Captivemotorer

Vi har naturligtvis även drivelektronik för att styra motorerna. Både integrerat på motorhuset och separat motorstyrning finns i vårt sortiment. En eller flera axlar? Inga problem, vi har lösningen för din applikation.

Vill du veta mer om linjära och roterande stegmotorer? Följ länken eller ring mig direkt!Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Jag godkänner att denna webbplats lagrar och bearbetar mina uppgifter enligt vår integritetspolicy. *