FAULHABER 3274 BP4

Skåda den nya mästaren!

I jakten på hög prestanda och låg vikt har FAULHABER utvecklat sin serie 3274 BP4 till en ny segrare i ringen! Denna borstlösa motor, som mäter 32 mm i diameter och som är 74 mm lång, har ett högt kontinuerligt moment på hela 165 mNm. Dessutom väger den endast 320 g, vilket är ungefär hälften av en konventionell motor med jämförbar effekt.

Denna fyrpoliga, borstlösa motor är idealisk för applikationer där hög effekt och dynamiska start-/stopp-sekvenser med minsta möjliga vikt är en avgörande faktor. Detta ser vi exempelvis i länkarmar i humanoida robotar eller för elektriska gripdon som används inom industriautomation. Den lämpar sig även väl för drifter av inspektionsrobotar.

3274 BP4 tål överlaster och fungerar utan slitagebenägen kommutering. Som ett resultat har den en många gånger längre livslängd än en konventionell DC-motor. Motorns förhållande mellan varvtal och moment är 3 rpm/mNm med ett stoppmoment på 2,7 Nm. 3274 BP4 levererar även under de tuffaste applikationskraven, som låga temperaturer och stora mekaniska laster, som exempelvis återfinns inom rymdindustrin. Detta är möjligt främst tack vare den robusta designen med rostfritt hus och frånvaro av lim i monteringen, som annars är vanligt för denna typ av konstruktioner.

Särskilt intressant för denna motorserie är den flexibla designen. 3274 BP4 har som standard digitala hallsensorer. Dessutom kan en högupplöst optisk eller magnetisk pulsgivare enkelt monteras på den anpassningsbara bakre flänsen. Som tillval kan man även få motorn med analoga hallsensorer, vilka i många fall kan ersätta pulsgivare. Slutligen kan motorn kombineras med ett stort urval av FAULHABERS optimerade växlar, för skapa ett komplett drivsystem.Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Jag godkänner att denna webbplats lagrar och bearbetar mina uppgifter enligt vår integritetspolicy. *