Nahid förstärker Compotech inom kvalitet och hållbarhet

När det gäller hållbarhetsarbete så har vi redan uppnått Ecovadis silvernivå. Nahid Mirzajee som nyss klivit in i rollen som kvalitets- och hållbarhetsansvarig hos oss på Compotech, driver på för de sista återstående poängen för guld.

Med Nahid kommer vi att höja våra processer inom kvalitetssystem och vårt hållbarhetsarbete ytterligare. En viktig del i uppdraget handlar om samarbetet med våra kunder och att vara med och driva Compotechs leverantörsutveckling och satsningar framåt. Nahid har examen i maskinteknik från KTH och har tidigare tjänstgjort som produktspecialist hos Sandvik och utfört verksamhetsutveckling på Scania IM.

Välkommen Nahid! Vad ser du som det viktigaste i rollen som kvalitets och hållbarhetsansvarig på Compotech?

– Jag skulle vilja påstå att vi idag är bra och har bra rutiner vad det gäller vårt kvalitets- och hållbarhetsarbete, våra certifieringar ISO 9001, ISO 14001 och Ecovadis resultatet är ett kvitto på det. Men för att bibehålla vår marknadsandel och fortsatt vara konkurrenskraftiga måste vi bli mer proaktiva och våga utmana våra processer. För att kunna bli det är det viktigt med goda kommunikationsvägar internt om hur vi sprider kunskap och kompetens sinsemellan men även hur vi kommunicerar med våra kunder och leverantörer.

Du är en del av vårt kvalitetsteam som jobbar på plats i Stockholm, Shenzhen och Shanghai. Kan du berätta lite om det?

– Syftet med kvalitetsteamet är att upprätta ett tätare samarbete med våra asiatiska leverantörer och kunder och stötta våra säljare. Vi vill även säkerställa att våra leverantörer uppfyller vår uppförandekod och i enlighet med FN:s globala mål.

Vad var det som gjorde att du intresserade dig för Compotech?

– Det är framför allt kombinationen och variationen i min roll att få jobba nära både kunder och leverantörer. Vår bransch är inte så stort och jag har sedan tidigare hört bra saker om Compotech. Att det är ett företag med engagerad ledning och medarbetare med väldigt genuin och fin företagskultur. Jag tilltalades också att arbeta i ett mindre bolag och att samtidigt åtnjuta de fördelar det innebär att ha den större tekniklösningskoncernen Addtech i ryggen.Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Jag godkänner att denna webbplats lagrar och bearbetar mina uppgifter enligt vår integritetspolicy. *