blogg-lenz-lag

Veckans häftigaste: Lenz lag

Det här kan vara det häftigaste jag sett – den här veckan. Compotechs magnetexpert Per Rundbom visar hur Lenz lag fungerar – och jag blir påmind om att skolfysik kan se riktigt spännande ut. Men en video säger mer än tusen ord så ta och kolla in filmen nedan!

Veckans häftigaste: Gör ditt eget magnettåg

Har du fortfarande inte handlat alla julklappar? Lugn, vår magnetexpert Per Rundbom visar hur du bygger ett magnettåg. En perfekt julklapp till fysiknörden!

Flyte

Veckans häftigaste: En svävande glödlampa

Det här kan vara det häftigaste jag sett – den här veckan. Kickstarterprojektet Flyte har blivit en närmast viral succé och har i skrivande stund dragit in över $600 000 och har därmed för länge sedan passerat målet på $80 000. Med hjälp av repellerande magneter och induktiv kraftöverföring har teamet bakom Flyte tagit fram en ”glödlampa” som svävar ovanför ett träblock – och som lyser.

Vi är långt ifrån först att rapportera om detta; bland andra NyTeknik, Gizmodo och Wired var före oss på bollen och projektet har fått enorm uppmärksamhet. Superkul att fenomen som vi arbetar med dagligen illustreras på ett så lekfullt och spännande sätt!

Källa: KickstarterAnmäl dig till vårt nyhetsbrev

Jag godkänner att denna webbplats lagrar och bearbetar mina uppgifter enligt vår integritetspolicy. *