Flyte

Veckans häftigaste: En svävande glödlampa

Det här kan vara det häftigaste jag sett – den här veckan. Kickstarterprojektet Flyte har blivit en närmast viral succé och har i skrivande stund dragit in över $600 000 och har därmed för länge sedan passerat målet på $80 000. Med hjälp av repellerande magneter och induktiv kraftöverföring har teamet bakom Flyte tagit fram en ”glödlampa” som svävar ovanför ett träblock – och som lyser.

Vi är långt ifrån först att rapportera om detta; bland andra NyTeknik, Gizmodo och Wired var före oss på bollen och projektet har fått enorm uppmärksamhet. Superkul att fenomen som vi arbetar med dagligen illustreras på ett så lekfullt och spännande sätt!

Källa: Kickstarter

Compotechs monter på Elektronik 2015

Succé på Elektronik 2015

Tack alla ni som var med och gjorde vårt deltagande på EasyFairs Elektronik förra veckan till en succé! Vi är stolta att haft möjligheten att presentera både ny teknologi för batteriladdning från Seiko Instruments och transparenta displayer från Lumineq. Det sistnämnda berättade vi dessutom om på ett populärt seminarium på tisdagen. Tack till Joe Pimenoff fråm Lumineq!

Transparenta displayer från Lumineq

RoboDrive växelmotor

Vi hade även nöjet att få visa upp Elmos nya servodrivsteg Gold Twitter, samt nya växelmotorer från RoboDrive. De nya växelmotorerna är ett nytt koncept från RoboDrive som kombinerar den innovativa teknologin i de redan befintliga rotor/stator-paketen med ett komplett motorhus med både återkoppling och växel för att kunna erbjuda en växelmotor som är färdig att montera i din applikation.

 

 Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Jag godkänner att denna webbplats lagrar och bearbetar mina uppgifter enligt vår integritetspolicy. *