Robotarm

Luft och kabel genom stegmotorer med hålaxel

Hybridstegmotor med hålaxelVi är glada att kunna presentera stegmotorer med hålaxel i sex olika storlekar från NEMA 8 (20 mm fyrkant) till NEMA 34 (86 mm fyrkant). Dessa motorer lämpar sig exempelvis i robotar, pick and place-maskiner, medicintekniska instrument och andra tillämpningar där man exempelvis behöver leda luft eller kablage genom motorn. Motorerna finns i utförande med antingen 1,8 eller 0,9 graders stegvinkel. Samtliga är med 2-fas-lindning.

Anpassa stegmotor med hålaxel efter dina behov

För tillämpningar som kräver en speciell utformning av axeln kan vi skräddarsy detta enligt önskemål och du kan välja mellan enkel eller dubbel (bakre) axel. Givetvis kan vi även hjälpa till att anpassa kablage och kontaktdon efter din applikation. Om du har ett specifikt rörelsebehov men ingen färdig idé för hur du ska åstadkomma detta kan vi även hjälpa till med konstruktion och utveckling.

Stegmotorer med lång livslängd

Stegmotorer lämpar sig särskilt bra för applikationer som kräver högt moment, men där man inte vill ha en växel, eller då man behöver positionera på ett kostnadseffektivt sätt men kanske inte har utrymme för någon återkoppling, exempelvis encoder. Stegmotorer är dessutom byggda för lång livslängd och kan genom sin robusta och relativt enkla konstruktion ge mycket lång livslängd jämfört med en del andra motortyper.

Så styr du en hålaxelstegmotor

Compotech har ett brett sortiment av både drivsteg och controllers för att driva och styra stegmotorer. För applikationer som kräver koordinerad rörelse kan vi även hjälpa dig med en fleraxlig, synkroniserad styrning. Ibland lämpar sig en standardprodukt bäst, men i högvolymtillämpningar eller då utrymme är kritiskt kan det löna sig att titta på en skräddarsydd motorstyrning. Vi hjälper dig gärna med båda delarna.

Compotech har ett brett sortiment av roterande och linjära stegmotorer

Hålaxelmotorerna kompletterar Compotechs redan mycket starka sortiment av både roterande stegmotorer och linjära stegmotorställdon. I dagsläget kan vi erbjuda stegmotorer i en mängd olika utföranden, från 6 mm i diameter upp till 86 mm fyrkant. Dessa kan kompletteras med flera olika typer av växlar, återkoppling samt styrelektronik.F

Fortsätt att läsa om motorer här!Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Jag godkänner att denna webbplats lagrar och bearbetar mina uppgifter enligt vår integritetspolicy. *