FAULHABER BP4 motorfamilj

Nu tar tungviktaren plats i flugviktsklassen!

FAULHABER har utökat sin BP4-serie med ytterligare en borstlös DC-motor: 2264…BP4.  Förutom exceptionellt vridmoment i förhållande till storlek och vikt så erbjuds också integrerade sensorer och ett brett varvtalsområde.

Den 4-poliga servomotorn ger ett kontinuerligt moment på 59 mNm med sitt format på 22 mm diameter och 140g. Den innovativa rotorlindningen som utvecklats speciellt för BP4-serien minimerar förluster och möjliggör varvtal upp till 34 500 rpm.

För att utnyttja kraften i motorn fullt ut är den utrustad med en motoraxel på 4mm diameter och försedd med passande kullager, allt får plats tack vare den kompakta rotorn. Den borstlösa konstruktionen ger en livslängd vida överstigen traditionella DC-motorer samtidigt som den klarar temperaturer mellan -40 till +125°C.

Du väljer enkelt till analoga hallsensorer som ersätter en påbyggd pulsgivare i de flesta applikationer, med den kan även förses med kompatibla optiska- eller magnetiska pulsgivare om det är ett krav.

Alltsammans gör 2264…BP4 motor mycket lämplig för industriell automation, professionella elektriska handverktyg (skruvdragare, häftpistoler, kraftverktyg), motoriserade kirurgiska verktyg, gripdon, robotar, proteser och flygindustri.

BP4-familjen får även ett tillskott av att den mest kraftfulla 4-poliga borstlös DC-motorn 3274…BP4 nu finns tillgänglig som ett skräddarsytt Motion Control System (MCS). Motor och styrning komplett i ett kompakt paket för komplexa automationsapplikationer.

Länkar

Vill du läsa mer om DC-motorer? Följ länken!Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Jag godkänner att denna webbplats lagrar och bearbetar mina uppgifter enligt vår integritetspolicy. *