FAULHABER IEH3 encoder

Ny integrerad pulsgivare erbjuder mer funktionalitet i kompakt format

FAUHABERs nya IEH3-4096 är den mest kompakta encodern i sin klass. Denna nya modell har två fyrkantssignaler såväl som en extra indexkanal. Den erbjuder högre upplösning, ett utökat temperaturområde och förbättrad hastighetskontroll särskilt i det lägre varvtalsområdet. Encodern förlänger motorn med endast 1,4 mm och kan kombineras med ett antal olika ädelmetallkommuterade DC-motorer från FAULHABERs SR-serie, som mäter från 15 mm till 22 mm i diameter. Eftersom dessa motorer främst används i små maskiner är storleken en avgörande faktor.

Tack vare den termiskt robusta hallmodulen i enchipsutförande som används i IEH3-4096 blev det möjligt att utöka temperaturområdet från -40 till +100°C. Upplösningen på upp till 4096 pulser per varv förbättrar dynamiken i denna pulsgivare som också ger förbättrad hastighetskontroll i särskilt i de lägre varvtalsområdena. Flera olika val på upplösning finns tillgängliga som standard. Trots ett stort antal uppgraderingar så är IEH3-4096 mekaniskt kompatibel med sin föregångare.

IEH3-4096 kan användas i bland annat applikationer som teknisk utrustning inom mätteknik, ventilstyrning, kamerateknologi och i precisionsoptik, exempelvis positionering av speglar eller justering av linser eller filter. Dessa är applikationer som karaktäriseras av sofistikerad teknologi och där enskilda komponenter inte får ta mycket plats. EIH3-4096 uppfyller dessa krav.Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Jag godkänner att denna webbplats lagrar och bearbetar mina uppgifter enligt vår integritetspolicy. *