1016_SR_P_topp_blogg

Ny kraftfull tiomillimeters motor från FAULHABER

1016 SR är en ny kraftfull 10x16mm DC-motor designad för användning i precisionsverktyg, optik och motoriserade proteser. Läs mer

g3718v_greeneco-835

Cool och kort stegmotor från LIN Engineering

Vi välkomnar LIN Engineerings senaste skapelse, G3718V till världen! Läs mer

closed_loop_stepper

Ökad prestanda med återkopplade stegmotorer

Moderna motorstyrningar kan inkludera möjligheten att köra stegmotorer med pulsgivare som återkoppling, vilket resulterar i en äkta återkopplad servoloop. Denna typ av motorstyrning liknar mycket hur man styr vanliga 3-fas borstlösa servomotorer, där de tre faserna är förskjutna med 120 elektriska grader. Hos stegmotorer är de två faserna förskjutna med 90 elektriska grader. Några av fördelarna med återkopplad styrning av stegmotorer är betydligt jämnare hastighet, reducerad effektförbrukning jämfört med oåterkopplade stegmotorer och betydligt högre moment vid låga hastigheter än traditionella 3-fas BLDC-motorer. Läs mer

FAULHABER IEH3 encoder

Ny integrerad pulsgivare erbjuder mer funktionalitet i kompakt format

FAUHABERs nya IEH3-4096 är den mest kompakta encodern i sin klass. Denna nya modell har två fyrkantssignaler såväl som en extra indexkanal. Den erbjuder högre upplösning, ett utökat temperaturområde och förbättrad hastighetskontroll särskilt i det lägre varvtalsområdet. Encodern förlänger motorn med endast 1,4 mm och kan kombineras med ett antal olika ädelmetallkommuterade DC-motorer från FAULHABERs SR-serie, som mäter från 15 mm till 22 mm i diameter. Eftersom dessa motorer främst används i små maskiner är storleken en avgörande faktor.

Tack vare den termiskt robusta hallmodulen i enchipsutförande som används i IEH3-4096 blev det möjligt att utöka temperaturområdet från -40 till +100°C. Upplösningen på upp till 4096 pulser per varv förbättrar dynamiken i denna pulsgivare som också ger förbättrad hastighetskontroll i särskilt i de lägre varvtalsområdena. Flera olika val på upplösning finns tillgängliga som standard. Trots ett stort antal uppgraderingar så är IEH3-4096 mekaniskt kompatibel med sin föregångare.

IEH3-4096 kan användas i bland annat applikationer som teknisk utrustning inom mätteknik, ventilstyrning, kamerateknologi och i precisionsoptik, exempelvis positionering av speglar eller justering av linser eller filter. Dessa är applikationer som karaktäriseras av sofistikerad teknologi och där enskilda komponenter inte får ta mycket plats. EIH3-4096 uppfyller dessa krav.

Integrerad encoder med hög upplösning

Faulhaber encoder IEH2

Faulhaber encoder IEH2

Integrerad pulsgivare IEH2-4096

Den nya pulsgivaren IEH2-4096, en integrerad pulsgivare (encoder) med hög upplösning, utökat temperaturområde och ytterligare förbättrad hastighetskontroll speciellt vid lägre hastigheter. IEH2-4096 förlänger motorn med endast 1,4mm och kan kombineras med ett flertal av Faulhabers ädelmetallskommuterade DC-motorer.
Läs merAnmäl dig till vårt nyhetsbrev

Jag godkänner att denna webbplats lagrar och bearbetar mina uppgifter enligt vår integritetspolicy. *