positionering robotkirurgi

Rätt positionering i alla lägen med robotkirurgi

Plattformar för robotkirurgi finns både i och utanför operationssalen och samtliga kräver exakt positionering.

I takt med att utbredningen av laparoskopisk kirurgi ökar, utvecklas nya system för kirurgiska procedurer som kräver mer kompakta, mångsidiga och ergonomiska lösningar. Här ger Celera Motions IncOder CORE konkurrensfördelar genom absolut positionsåterkoppling i ett ytterst lättviktigt och kompakt format.

Exakt positionering med robotkirurgi

Pulsgivare är ofta integrerade i de fjärrstyrda kirurgiska konsoler som kontrolleras av en kirurg. Kirurgroboten utför ytterst finmotoriska ingrepp och manövreras av fjärrkirurgens handleds- och fingerrörelser. Hög grad av pålitlighet och repeterbarhet hos pulsgivarna i robotplattformens armar och leder, är förstås grundläggande krav för systemets prestanda.

Vår lösning

IncOder CORE använder en robust, slitagefri, induktiv mätteknik och är okänslig för föroreningar, vilket ger en ruggad design. Pulsgivaren levererar korrekt positionsåterkoppling trots vida installationstoleranser. I kombination med att den inte kräver kalibrering, säkerställer CORE en pålitlig och noggrann positionsåterkoppling samtidigt som det går snabbt att komma igång.

IncOder CORE är en induktiv vinkelpositionspulsgivare med absolut, digital positionsåterkoppling som inte kräver någon rörelse vid uppstart för bästa möjliga säkerhet. Med 44 millimeter i ytterdiametersmått levererar den upp till 17 bitars upplösning med en utgång som är kompatibel med kommunikationsprotokoll såsom SSI, BiSS-C och SPI.

Positionering med Incoder CORE

Den kompakta, cirkelformade och breda formfaktorn med genomgående hål gör den särskilt lämpad för integrering i kirurgiska robotarmar. Den oinkapslade mönsterkortsdesignen möjliggör för anpassning av monteringslösning och form för att passa systemlösningen mer exakt. Detta möjliggör en mer kompakt och lättviktig design.

Utan krav på kalibrering för att Incoder CORE ska uppnå specificerad mätprestanda, kan IncOder CORE bli installerad snabbt, vilket minskar värdefull produktionstid såväl som kostnad. Detta gäller även om pulsgivaren installeras på gränsvärdena av de vida installationstoleranserna (±0,2 mm gap, 0,2 mm radiell offset).

Vill du veta mer? Kontakta oss direkt!Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Jag godkänner att denna webbplats lagrar och bearbetar mina uppgifter enligt vår integritetspolicy. *