robodrive

RoboDrive på InnoDex

RoboDrive lättviktsmotorer har en teknologi med unik konstruktion och design inom området borstlösa motorer och är ett lyckat exempel på tekniköverföring från Tyska rymdstyrelsen DLR (das Forschungszentrum der Bundesrepublik Deutschland für Luft- und Raumfahrt). Manfred Schedl var tidigare forskare på DLR och ligger bakom den nya motorteknologin. Onsdagen 11/11 klockan 12:00 kommer Manfred att berätta om teknologin på Subcontractors scen InnoDex.

RoboDrive har en teknologi som gör att de lämpar sig för direktdrift där strömförbrukning kan mätas för att exempelvis upptäcka när en robotarm stöter i ett oväntat hinder. I förlängningen kan detta utnyttjas för att utveckla robottillämpningar som kan arbeta sida vid sida med människor och i andra sammanhang där omgivningen inte är statisk. RoboDrive-motorerna har hög effektdensitet och låg vikt och lämpar sig för bland annat snabba, precisa tillverkningsmaskiner och obemannade luftfarkoster (UAV). Det är effekt- och viktförhållandena gör RoboDrive särskilt lämplig i små produkter/applikationer. I vår egen monter kommer vi även mer i detalj visa hur man kompletterar motorhus med både återkoppling och växel för att få fram en växelmotor som är färdig att montera. Här kommer förstås även Manfred finnas på plats när han inte har sin föreläsning om RoboDrive på Innodex.

Smarta material, lättvikt, 3D och hållbarhet årets teman på InnoDex

InnoDex är Subcontractors kunskaps- och inspirationsarena för världsunika produkter, nya material och konstruktioner med föreläsningar med toppnamn inom design och utveckling. Här kan man lära sig mer om tillverkningsmetoder som hör framtiden till.

Programmet till InnoDex tas fram av Elmia i samarbete med Swerea, Almia, Tekniska Högskolan i jönköping och Teknikföretagen.

Gå direkt till Subcontractors InnoDex, här hittar du programmen för alla fyra dagarna som mässan pågår.Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Jag godkänner att denna webbplats lagrar och bearbetar mina uppgifter enligt vår integritetspolicy. *