AI_ som uppfinnare

Veckans häftigaste: AI som uppfinnare

Det här kan vara det häftigaste jag sett – den här veckan. Designern och futuristen Maurice Conti leder Autodesks Applied Research Lab. Där arbetar man, förutom på klimatförändringar, havsnivåer och Internet of Things, bland annat på robotik och maskininlärning. Ett väldigt spännande område är hur intuitiv AI skulle kunna användas för att skapa vissa typer av konstruktioner genom att berarbeta stora mängder möjliga konstruktioner och utvärdera deras prestanda. I denna TED Talk berättar Conti mer och visar några imponerande exempel på konstruktioner som är helt designade av artificiell intelligens. Dessa organiska konstruktioner kan sedan tillverkas med 3D-skrivare och kan ge egenskaper som traditionell konstruktion inte kommer i närheten av.

Jag ser fram emot att se vad vi och våra kunder skulle kunna använda denna teknik till om några år, när det blir allmänt tillgängligt. Vad tror du, kommer det här att bli fantastiskt, eller bara läskigt? Skriv gärna en kommentar i kommentarsfältet!

Vill du se veckans häftigaste (och läskigaste!) som vi skrev om för en vecka sedan? Klicka här!Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Jag godkänner att denna webbplats lagrar och bearbetar mina uppgifter enligt vår integritetspolicy. *