Linjärmotor bild

7 tekniker för att åstadkomma linjär rörelse med elmotorer

Många applikationer för elmotorer handlar om att omvandla en roterande rörelse till en linjär rörelse, t.ex. i ställdon, XY-bord, zoom eller fokus i optiska tillämpningar m.m. Detta kan göras på många olika sätt, med olika för- och nackdelar, och som lämpar sig för olika applikationer. Väljer du fel metod kan du få problem med för dålig noggrannhet, för låg hastighet eller en för dyr totallösning. Väljer du istället rätt kan du bygga en produkt med bättre prestanda än konkurrenternas eller som är prismässigt mer konkurrenskraftig. I bästa fall till och med en kombination av dessa. I denna artikel tittar vi på några vanliga metoder för att åstadkomma linjära rörelser med elmotorer.

Läs mer

6 mm stegmotor för optik och medicinteknik

02_fdm_0620Med FDM0620-serien presenterar FAULHABER en stegmotor i minimal storlek i ett motorhus på endast 6mm diameter och en längd på 9,7mm med kontakten inräknad.

Denna motor sätter därmed standarden för kompakta drivsystem. Med denna kombination av minimalt utrymme och maximal kraft, tillförlitlighet och produktionskvalitet, fortsätter FAULHABER sin framgång inom området miniatyriserade drivsystem och expanderar sin stegmotorfamilj i området 6mm till 22mm med ytterligare en medlem.
Läs merAnmäl dig till vårt nyhetsbrev

Jag godkänner att denna webbplats lagrar och bearbetar mina uppgifter enligt vår integritetspolicy. *