6 mm stegmotor för optik och medicinteknik

02_fdm_0620Med FDM0620-serien presenterar FAULHABER en stegmotor i minimal storlek i ett motorhus på endast 6mm diameter och en längd på 9,7mm med kontakten inräknad.

Denna motor sätter därmed standarden för kompakta drivsystem. Med denna kombination av minimalt utrymme och maximal kraft, tillförlitlighet och produktionskvalitet, fortsätter FAULHABER sin framgång inom området miniatyriserade drivsystem och expanderar sin stegmotorfamilj i området 6mm till 22mm med ytterligare en medlem.

Med ett hållmoment på 0,25 mNm och ett dynamiskt moment på upp till 0,2 mNm är dessa stegmotorer avsedda för applikationer där högt moment krävs i ett minimalt utrymme som exempelvis bärbara enheter. Den oåterkopplade styrningen förenklar implementering. Hållmoment och hög noggrannhet gör denna produkt idealisk för applikationer med höga krav på positionering särskilt inom områden som optik, optoelektronik och medicinteknik.

Det innovativa och patenterade flex-PCB systemet passar både för LIF pluggar eller kablagesystem. Ett stort urval av metriska ledarskruvar för linjära rörelser samt planetväxlar med olika utväxlingar optimerar konfigurationsalternativen i FDM0620 serien.

Som tillval finns många andra lösningar tillgängliga för att klara extrema mekaniska laster eller tuffa miljöer som exempelvis vakuum eller låga temperaturer. Detta gör FDM0620 serien till en flexibel lösning för ett stort urval av applikationer.

Du kan även få FAULHABERs planetväxel  06/1 med ledarskruv!Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Jag godkänner att denna webbplats lagrar och bearbetar mina uppgifter enligt vår integritetspolicy. *