Absolutpulsgivaren AEMT-12/16 L

Rätt position i alla lägen med absolutpulsgivaren från FAULHABER

Nya magnetiska pulsgivaren AEMT-12/16 L ger absolut vinkelinformation och har en förinställd flervarvsupplösning på 16 bitar (65536 varv) och en enkelvarvsupplösning på 12 bitar (4096 steg). Batteribackup säkerställer dessutom den absoluta positionen om ett spänningsbortfall skulle inträffa.

Effektiv drift, lågt momentrippel och 5 meter kabel

Avläsning av positionsdata sker med BiSS-C-protokollet och överförs med lämpligt SSI-gränssnitt. Med en line driver är gränssnittet utformat differentiellt och bygger på RS422-standarden. Det är därmed möjligt att placera motorn/pulsgivaren upp till fem meter från styrenheten.

BiSS-C-protokollet är utformat för industriella applikationer där hög överföringshastighet, flexibilitet och minimal implementeringsinsats krävs. Digitala Hall-sensorer för kommutering av motorerna behövs i allmänhet inte. Med AEMT är sinuskommutering möjlig, vilket ger mycket effektiv drift av motorn och minimalt momentrippel.

Ingen referenskörning efter strömavbrott

Pulsgivaren kan anslutas till en huvudströmförsörjning samt ett reservbatteri (batteribackup), eller alternativ energilagring. Om huvudströmförsörjningen skulle stängas av sörjer reservbatteriet för att pulsgivaren fortsätter registrera positionsförändringar så att den faktiska positionen kan läsas när strömförsörjningen återkommer och någon hemmalägessökning behövs därmed inte.

Kombinera AEMT-12/16 L

AEMT-12/16 L är försedd med bandkabel och kan kombineras med borstlösa DC-motorer i FAULHABERs serie B, BX4 och BP4. Olika adaptrar finns för anslutning till FAULHABERs egna motorstyrningar som är enkla att använda.

Vill du diskutera pulsgivare med våra specialister? Hör av dig direkt!Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Jag godkänner att denna webbplats lagrar och bearbetar mina uppgifter enligt vår integritetspolicy. *