Analys Covid-19

Covid-19: Fokus på produkter för ventilatorsystem

Bakgrund

Det nya coronaviruset och sjukdomen det orsakar, Covid-19, har världen på helspänn. Antalet sjuka som testats positivt för viruset fortsätter att öka. För att bromsa pandemin vidtas åtgärder, vissa drastiska, över hela världen. Samtidigt skapas och utökas kapaciteten för fler tester och analyser. Men förstås även för forskning inom antikroppar och immunitet för att kunna utveckla fler typer av vacciner. Men säkerheten för de människor som kämpar för att rädda de sjuka måste fungera så smidigt som möjligt och fungera lika pålitligt som respiratorer för svårt sjuka patienter. För dessa tillämpningar utvecklar och levererar FAULHABER nyckelkomponenter med sina drivsystem.

Covid-19 och ventilatorsystem

Behovet av ventilatorer runt världen har ökat kraftigt på en mycket kort tid, där många länder just nu ökar sin kapacitet. För att säkra tillgång till syre används så kallade CPAP-maskiner (continuous positive air pressure) i icke-invasiva fall för att underlätta andning. I intensivvården, där svårt sjuka ofta är sövda, används ventilatorer genom intubering.

För tillverkare av ventilatorer är det viktigt att drivsystem kan kontrollera hastighet, köras med låga vibrationer och ljudnivåer samt fungera pålitligt och med minimalt underhåll. Dessa egenskaper är ideala för drivsystem från FAULHABER.

Ett urval av beprövade produkter från FAULHABER

  • Borstlösa servomotorer i serierna FAULHABER B, BHx, BXT
  • DC-mikromotorer med grafitkommutering

Fördelar

  • Enkel varvtalsreglering
  • Låga vibrationer, tyst drift
  • Mycket hög dynamik genom låg rotortröghet
  • Möjligt att köra mycket höga hastigheter

Vidare läsning

Läs mer om hur FAULHABER-produkter kan användas i kampen mot Covid-19 här.Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Jag godkänner att denna webbplats lagrar och bearbetar mina uppgifter enligt vår integritetspolicy. *