FAULHABER Norge

FAULHABER drivlösningar i Norge med Compotech

Från och med september utökade FAULHABER samarbetet med Compotech till att även omfatta Norge.  För oss på Compotech är förtroendet mycket glädjande och inspirerande. Vi är redan i full gång med att stötta våra nya norska kunder med FAULHABERs högeffektiva drivlösningar.

FAULHABER GmbH är världsledande inom utveckling av drivlösningar. Nu tar vi på Compotech över försäljningsansvaret för FAULHABER i Norge efter Staubo Elektro-Maskin AS. Övergången av försäljningsansvaret är ett gemensamt beslut av FAULHABER tillsammans med Staubo och Compotech, som båda tillhör den börsnoterade tekniklösningskoncernen Addtech AB.

-Vi på Compotech är glada över att kunna representera FAULHABER även i Norge. FAULHABER har under de senaste 30 åren varit en av våra viktigaste samarbetspartners och vi ser fram emot att kunna hjälpa våra nya norska kunder med drivlösningar, berättar Compotechs VD Jim Franzén och fortsätter:

-Drivsystem från FAULHABER är en stor och viktig del av Compotechs lösningar. Vårt team av motorspecialister står redo att ta sig an kommande utmaningar och möjligheter för att serva den norska marknaden på ett förtjänstfullt sätt.

Drivlösningar för mängder av tillämpningar

FAULHABERs motorer kan kombineras på mer än 25 miljoner olika sätt vilket gör chansen mycket stor att ta fram optimala drivsystem både för det specifika förhållandet och applikationen. Tänkbara tillämpningsområden sträcker sig från robotik & medicinteknik till automation och inspektionstillämpningar för fartyg & energisystem vidare till undervattensrobotar för marin prospektering men är inte begränsade till dessa.

Kortfattat om FAULHABERs program

Hörnstenen i FAULHABERs drivteknik är den burlindade DC-motorn som utvecklades av Dr.Fritz Faulhaber. Denna konstruktion med luftlindade spolar är förklaringen till att motorn har högre prestanda och säkrare drift jämfört med motorer med järnkärna. Denna motorteknik utgör grunden i FAUHABERs motorfamiljer och de sträcker sig från motorer med kontinuerligt vridmoment om hela 200 mNm vidare till motormodeller i storlekar om knappa 2mm.

När det gäller linjär rörelse så använder man med fördel FAULHABERs DC-motorer och BLDC-motorer till det genom att omvandla roterande rörelse. Omvandlingen kan ske på olika sätt men FAULHABER har även utvecklat en motorfamilj som åstadkommer en ren linjär rörelse.Linjärmotor FAULHABER

Hos FAULHABER hittar man även kompletta paket som gör det enkelt att komma igång direkt. Här får man med både integrerad styrelektronik, motor, encoder och kontaktdon i ett kompakt, robust och industrianpassat format.FAULHABER komplett paket

Annat exempel är stegmotorerna från FAULHABER med diskformad rotor som möjliggör extremt snabb acceleration och retardation.

När det kommer till kompakta drivsteg och varvtalsstyrningar erbjuder dessa precis och effektiv varvtalskontroll. Pulsgivare för precis hastighets- och precisionsmätning och växlar används även dessa i kombination med FAULHABERS motorer.FAULHABER planetväxlar

På Compotech har vi under mer än 30 år hjälpt våra kunder i deras utmaningar att hitta drivlösningar som gör jobbet i deras applikationer. Sitter du på en utmaning med drivlösningar och undrar hur du kan dra nytta av borstlösa DC-motorer i din industriella applikation? Kontakta oss direkt!Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Jag godkänner att denna webbplats lagrar och bearbetar mina uppgifter enligt vår integritetspolicy. *