Kompakta motorer för ventilatorer

För konstruktion av motoriserad andningshjälp är det viktigt att drivsystemen kan kontrollera hastighet, köras med låga vibrationer och ljudnivåer samt fungera pålitligt och med minimalt underhåll. I den här artikeln tar vi upp några konkreta exempel på kompakta motorer för ventilatorer, batteridrivna andningsskydd och laboratorieteknik, eftersom vi förmodligen har tillgång till världens bredaste motorutbud för krävande medicinska applikationer av olika slag.

Kompakta motorer med långsmal eller platt design för utrustning som underlättar andning

BXT-serien från FAULHABER har en mycket kompakt design och lindningsteknologi som ger högt vridmoment och hög effektivitet. I själva verket överträffar BXT det allra mesta i motorväg beträffande förhållandena mellan vridmoment & längd och volym/vikt.

 

BXT kompakta motorer för ventilatorer och respiratorer från FAULHABER

Förhållandena mellan vridmoment & längd och volym/vikt gör att BXT lämpar sig för olika typer av andningsstöd

BRC-serien från FAULHABER har en diameter som sträcker sig från 15 till 31mm. Dessa kompakta motorer möjliggör manövrering för ventilatorer och i extremt trånga utrymmen och batteridrivna applikationer som PAPR-andningsskydd och inom laboratorieteknologi.

Kompakta motorer för ventilatorer och respiratorer, BRC med ingegrerad styrelektronik

Bilden visar 1935 BRC som har högre verkningsgrad, större vridmoment och utökat temperaturområde som sträcker sig mellan -25C – +85C

BHT-serien är dedikerad för höga vridmoment med stora impulsiva cykler. Den låga brus- och vibrationsnivån bidrar starkt till att minska trötthet och stress för användaren. Storleksmässigt så är denna långsmala motor 60mm lång och har en diameter om 16mm.

BHT kompakta motorer för ventilatorer och respiratorer från FAULHABER

Den höga effektiviteten minimerar värmeproduktion och hjälper till att öka komforten.

Mer läsning

Vilken motor som ryms i applikationen är väldigt betydelsefull men det kan även vara bra att känna till vad som driver prestandan hos en DC-motor. Följ den här länken till vår artikel så får du lära dig mer om det.Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Jag godkänner att denna webbplats lagrar och bearbetar mina uppgifter enligt vår integritetspolicy. *