Motorkombination med integrerad styrning – marknadens mest kompakta.

Värdens just nu minsta integrerade motorkombination – FAULHABER introducerar IMC, en ny rörelselösning för att styra och kontrollera rörelse.

FAULHABERs nya Motion Controller finns nu integrerad i den kraftfulla bortslösa motorserien FAULHABER 22xx…BX4. Denna kombination ger ett imponerande brett område av funktioner och prestanda. Motorkombinationen blir endast 18mm längre än själva motorn och inkluderar servostyrning och en 12 bitars enkoder. Med den nya drivelektroniken kan du släppa loss den fulla prestandan hos BX4-motorerna, den nya mjukvaran V3.0 i IMC låter dig få ut över 15% mer vridmoment jämfört med tidigare serien CSD.

Versionen med RS232 är idealisk för integration med PC eller ett egenutvecklat överordnat system. CANopen versionen är perfekt för nätverk i industriell automation. IMC uppfyller standarden för servodrivare, CiA 402, vilket gör den kompatibel med de flesta olika PLC-system på marknaden. Enkla uppdrag som homing kan göras via den integrerade Motion Controllern via de digitala och analoga I/O.

Båda versionerna RS232 och CANopen kan styras i så kallat stand-alone-läge. De digitala och analoga I/Os kan användas mycket flexibelt för att utföra till exempel regleringar, set-point och actual values.

Självklart kan 22xx…BX4 IMC kombineras med många andra produkter från FAULHABER, exempelvis de kompakta växlarna GPT och den nya serien linjära aktuatorer 22L.

Effektiv och dynamisk

Den inbyggda strömövervakningen skyddar automatiskt mot överbelastning och har även ett integrerat diagnosverktyg med kontrollvärden vridmoment, hastighet, eller position enligt servodrive standard CiA 402. Dessa funktioner kompletteras med låga EMC-värden och att hela serien är CE-märkt. IMC-serien rymmer för närvarande två storlekar lämpade för marknadssegment så som medicin, laboratorieinstrument, automation, AGV och nischade industriapplikationer.

Integrerad styrning, kompakt kvalitet & enkelt att använda

Det kompakta formatet på motorhuset öppnar upp för applikationer där utrymmet är minimalt men behovet av prestanda fortfarande är maximalt. IMC-serien minimerar kabeldragning och är enkel att ansluta till, programmera och driftsätta med hjälp av Motion Manager 7.1. Programvaran är gratis att ladda ner från FAULHABERs hemsida. Dess grafiska användarinterface är enkelt, snabbt och överskådligt och ger även användaren utökad diagnosfunktion. För att snabbt komma i gång med IMC-serien finns adapters för RS232, CANopen och USB tillgängliga som tillbehör.

Vill du veta mer om marknadens mest kompakta motorkombination?

Vi har ett av marknadens bästa urval för dig som söker en DC-motor från världsledande FAULHABER. Vi erbjuder också möjligheten att skapa en helt unik rörelselösning baserad på DC-motorer. Detta oavsett om det handlar om en enklare motor eller en mer avancerad servomotor. Kontakta oss direkt om du är intresserad av en kompakt motorkombination till din nästa applikation.Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Jag godkänner att denna webbplats lagrar och bearbetar mina uppgifter enligt vår integritetspolicy. *