Den mest kraftfulla motorn från Faulhaber hittills

Faulhaber 3890

Faulhaber 3890

DC-MOTOR 3890…CR

Utvecklingen av denna nya motor från Faulhaber är baserad på det framgångsrika konceptet med deras CR-serie med grafitkommutering. Med en kraftfull neodymmagnet och högt kopparinnehåll i lindningarna har Faulhaber lyckats skapa detta monster med extremt mycket kraft i ett kompakt format.

Motorn är tänkt för drifter i autonoma robotsystem, elektromekaniska proteser eller kraftverktyg som elektriska grensaxar där hög dynamik och moment på minsta möjliga utrymme är centralt. Denna motor är unik med sitt kraft/densitet-förhållande (kraft per volym) och den höga verkningsgraden är  också en avgörande faktor. Tack vare vidareutvecklingen av kommuteringssystemet så har 3890…CR en lång livslängd även med extrema laster. Den burlindade rotorn medför också ett jämn och precis gång med låg energiförbrukning. Kort och gott erbjuder denna motor allt som krävs för mycket krävande applikationer.

3890…CR finns med standardlindningarna 18V, 24V, 36V och 48V. Kontinuerligt moment upp till 224mNm men 3890…CR klarar betydligt högre moment under kortare perioder. Med ett tomgångvarvtal på 5000rpm så är den väl anpassad till Faulhabers växlar. 3890…CR kan kombineras med IE3-1024 (L) 3-kanalsenkoder eller med en optisk enkoder ur HEDx serien när man kräver extremt höga krav på noggrannhet när det gäller hastighet eller positionering.

Klicka här för mer informationAnmäl dig till vårt nyhetsbrev

Jag godkänner att denna webbplats lagrar och bearbetar mina uppgifter enligt vår integritetspolicy. *