gdk-website-image_0

Galil får bättre stöd för Linux

Galils senaste generation mjukvara får nu stöd även för Linux.

GDK

Galil Design Kit (GDK) är det senaste mjukvarupaketet för Galil motorstyrningar och PLCer. Det är byggt på det kraftfulla API:et gclib vilket gör kommunikation med motorstyrningar och PLCer enkelt och effektivt. GDKs modulära uppbyggnad möjliggör kommunikation med en eller flera motorstyrningar med kärnverktyg som Terminal, Program Editor, Viewer, Setup Tool, Scope och Tuner.

gclib

Gclib är ett C-kompatibelt API (Application Program Interface) för att kommunicera med Galil motorstyrningar ch PLCer. Detta API låter användaren skapa anpassade värdapplikationer som kan kommunicera med och styra Galil-hårdvara. Gclib för Linux har stöd för olika språk, såsom C/C++ och Python.

gcaps

Gcaps är en kommunikationsserver som gclib har inbyggt stöd för. Den kör i bakgrunden på värddatorn som en tjänst eller daemon. Gcaps gör det möjligt för GDK att använda en klient-server-arkitektur. Detta låter GDK kommunicera med flera motorstyrningar och låter en värdapplikation (skriven med API:et gclib) att kommunicera med dessa motorstyrningar samtidigt. Det har aldrig varit enklare att övervaka, utveckla och debugga än med verktygen i GDK, gclib och gcaps.

Operativsystem och installation

Förutom Microsoft Windows och Apple macOS fungerar Galils mjukvara nu även med följande Linux OS:Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Jag godkänner att denna webbplats lagrar och bearbetar mina uppgifter enligt vår integritetspolicy. *