Michael-Ullskog

Vi välkomnar Michael Ullskog som vår nya vd

Efter 16 år som vd på Compotech har Jan Eriksson bestämt sig för att lämna över till Michael Ullskog, som rekryterats från samma position hos vårt systerbolag RECAB.

Vi frågade Jan om vad som låg bakom beslutet och hur framtiden ser ut.

– Jag har jobbat i koncernen sedan 1984 och känner att det är dags för en förändring och att tillföra ny energi i ledarskapet. Det känns bra att sluta på topp och kunna vara med och välja min efterträdare. Samtidigt går jag inte i pension. Jag sitter kvar i styrelsen för Compotech och kommer fortsätta att jobba med olika projekt inom Compotech och även inom andra Addtechbolag, samtidigt som jag kan ge mitt fulla stöd till Michael medan han blir varm i kläderna.

Efter 16 år som vd kan Jan se tillbaka på hur teknikhandelsbranschen har förändrats.

– Förr fanns volymen för komponenter på ett helt annat sätt än vad den gör i dagens globaliserade värld. Vi måste hela tiden anpassa oss och hitta nya vägar framåt. Det har vi gjort genom att erbjuda specialistkompetens inom kundanpassning och systemlösningar, vilket skapar mervärden för kunderna och förtroende från deras sida. Vi har också låg personalomsättning och långa relationer med både kunder och leverantörer, säger Jan.

Vår nya vd Michael Ullskog har en gedigen bakgrund i teknikbranschen, hos bland annat Motorola och Data Respons Sverige, som han var med och etablerade år 2000. 2008 blev han försäljningschef och delägare i RECAB Embedded Computers AB, där han blev vd 2014. Företaget specialiserar sig på inbyggda datorer för tuffa tillämpningar inom bland annat försvars-, sjöfarts- och transportindustrin och blev 2015 en del av Addtech.

När vi påbörjade rekryteringsprocessen i somras fick vi snabbt upp ögonen för Michael, som visade sig vara redo för en ny utmaning.

Varför väljer du att komma till Compotech och hur ser du på din roll?

– Jag har länge imponerats av hur ni bedriver er verksamhet, med en kombination av kompetens, den positiva företagskulturen och bra lönsamhet. Både jag och Jan är affärsdrivna, vi är inte administratörer i första hand. Och för att göra bra affärer måste du utveckla en stark företagskultur. På Compotech finns den redan på plats, jag kan fokusera på att utveckla den och göra bra affärer.  Tanken är att vi ska bli ännu tydligare med vårt lösningserbjudande och vilka mervärden det tillför kunderna. Jag kommer inte in med en helt ny vision utan ska tillföra lite nya tankar och utveckla pulsen på Compotech.

Michael klev in som vd vecka 3 2017.

Välkommen hit, Michael!

 

Pressrelease på MynewsdeskAnmäl dig till vårt nyhetsbrev

Jag godkänner att denna webbplats lagrar och bearbetar mina uppgifter enligt vår integritetspolicy. *