Displayöversikt

Displayöversikt – nedladdningsbar broschyr!

Få snabb displayöversikt över hur vårt standardsortiment av TFT, OLED, LCD och EL displayer ser ut! Läs mer

TFT displayer

TFT-displayer, så här fungerar de

TFT-displayen bygger på välbeprövad pixelbaserad teknik som gör att de passar bra när ett föränderligt budskap ska visas. Displayerna är inte självlysande, man använder istället bakgrundsbelysning som är inbyggd i en liten box bakom displayen. Vita LED lysdioder utgör ljuskällan som sprider ljuset jämnt över bildytan med hjälp av ljusledare. Läs mer

Test av display i solljus

Test av display i solljus

Att det är det omgivande ljuset som sätter förutsättningarna för vilka displayer som fungerar i varje enskild applikation, tydliggörs i vår test av display i solljus.

Med utgångspunkt i standard TFT displayer levererar vi uppgraderade displaylösningar som fungerar i ljusstark miljö, exempelvis utomhus i solljus. Typiska applikationer där ljusstarka skärmar kan ge din produkt ett försprång är exempelvis för industrimaskiner och automater utomhus, marina monitorer, flygande och medicinska instrument samt säkerhetslösningar för banker och försvar.

Displayen som testats i solljus är en 7” transmissiv TFT med fria betraktningsvinklar som är uppgraderad till 2000cd/m2 med 800:1 i kontrast. Upplösningen håller HD-kvalitet, WXGA 1280×800 pixlar. Verkningsgraden på bakgrundsbelysningen är hög och displayen förbrukar 10 watt vid full luminans. Displayen går även att dimma ner från 2000cd/m2 till nära noll, vilket är nödvändigt för att inte bländas när omgivningsljuset är svagt.

Här på vår blogg kan du får mer kunskap om kontrastjustering och val av display genom att gå direkt till inlägget.

blogg_tft-display

Allt du behöver veta om kontrastjustering vid val av display

Displayer behöver tillräckligt hög kontrast för att synas bra och vara funktionsdugliga. Det är det omgivande ljuset som sätter förutsättningarna för vilka displayer som fungerar i varje enskild applikation.

En displays kontrastegenskaper har en liten variation från olika tillverkningsbatcher. I konstruktionsfasen av en ny produkt bör denna batchrelaterade variation i kontrastegenskaper kompenseras med kontrastjustering. Det räcker inte att låsa kontrastspänningen med ett fast resistorvärde utan justering av kontrastspänningen behövs.

Läs merAnmäl dig till vårt nyhetsbrev

Jag godkänner att denna webbplats lagrar och bearbetar mina uppgifter enligt vår integritetspolicy. *