Motorstyrning FAULHABER MC3

Motorstyrning med EtherCAT från FAULHABER för decentraliserad intelligens

För att möta kraven på decentraliserad intelligens, kapacitet till realtidskommunikation med överordnade system och flexibilitet i banbrytande applikationer har FAULHABER utvecklat en ny generation motorstyrning.

Den nya generation V3.0 är perfekt koordinerad med FAULHABERs existerande motorsortiment, men det stannar inte där utan de nya produkterna kan även kommunicera med omgivningen via gränssnitt som RS232, USB, CANopen eller EtherCAT. Övriga elektriska anslutningar har förenklats med hjälp av ett smidigt kontaktdonskoncept.

Enkelhet är ett ledord och med hjälp av den nya mjukvaran Motion Manager 6 är det lätt att komma igång och snabbt få ett fungerande servosystem.

En komplett produktfamilj med motorstyrning

Produktfamiljen består av tre varianter för att passa olika applikationsområden: De inkapslade motorstyrningarna MC 5005 och MC5010 med pluggbara kontaktdon är perfekta för att användas i kabinett eller inbyggda i produkter. De integrerade servosystemen,  MCS, är motorer med integrerad elektronik och förkonfigurerade för att monteras direkt i automationsmiljön. MC 5004 är gjorda som lösa kretskort (plug-in kort) att integreras med befintlig elektronik. Alla tre varianterna ärr uppbyggda på samma teknologikoncept och erbjuder därför samma elektriska gränssnitt och samma funktionalitet.

Så här går det till att koppla en motor till motorstyrningen

I den här filmen guidar vi dig hela vägen från hur du hämtar den kostnadsfria mjukvaran till att skriva och köra ett enkelt program som demonstrerar olika rörelser. Notera att både motor och motorstyrning förstås klarar betydligt mer än vad vi visar här.

FAULHABER – motorexperterna från Schönaich

Med 1700 anställda är FAULHABER specialiserade på utveckling, produktion och användandet av miniatyriserade högprecisions motorer, servokomponenter, drivelektronik och rörelselösningar med uteffekt upp till 200 Watt.

Erbjudandet består av såväl kundanpassade lösningar som en bred portfölj med standardprodukter täckande DC-motorer, borstlösa DC-motorer, linjärmotorer, pulsgivare och styrelektronik. FAULHABER-varumärket är en global symbol för hög kvalitet och tillförlitlighet i komplexa och krävande applikationer inom främst medicinteknik, precisionsoptik, telekommunikation och automation

Sortiment motorstyrning från FAULHABER

Se hela utbudet av motorstyrning från FAULHABER här.Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Jag godkänner att denna webbplats lagrar och bearbetar mina uppgifter enligt vår integritetspolicy. *