Motorstyrning FAULHABER MC3

Ny motorstyrning med EtherCAT från FAULHABER för decentraliserad intelligens

För att möta kraven på decentraliserad intelligens, kapacitet till realtidskommunikation med överordnade system och flexibilitet i banbrytande applikationer har FAULHABER utvecklat en ny generation motorstyrning.

Den nya generation V3.0 är perfekt koordinerad med FAULHABERs existerande motorsortiment, men det stannar inte där utan de nya produkterna kan även kommunicera med omgivningen via gränssnitt som RS232, USB, CANopen eller EtherCAT. Övriga elektriska anslutningar har förenklats med hjälp av ett smidigt kontaktdonskoncept.

Enkelhet är ett ledord och med hjälp av den nya mjukvaran Motion Manager 6 är det lätt att komma igång och snabbt få ett fungerande servosystem.

Läs mer

FAULHABER MCST3601

Styrelektronik för FAULHABERs stegmotorer

Att hitta en stegmotorstyrning för små tvåfasstegmotorer med strömmar på ibland mindre än 100 mA kan vara en riktig utmaning. MCST3601 har uppkommit genom ett samarbete mellan FAULAHBER och Trinamic GmbH, specialister på stegmotorstyrningar. Denna styrning är kompakt och flexibel och dessutom perfekt anpassad för FAULHABERS stegmotorprogram.

MCST 3601 med både controller och drivsteg klarar mycket väl av att reglera strömmar från 10 mA upp till 1,1 A och samtidigt kan drivas med en matningsspänning mellan 9 och 36 V. Tack vare den enkla kommunikationen med PC via USB 2.0 kan alla typer av rörelser programmeras med tillhörande programvara. De tio in- och utgångarna tillåter också externa variabler. Eftersom denna styrning är konstruerad för att vara en testplattform kan användaren införa den fördefinierade arkitekturen i sitt eget system, och integrera komponenterna i plattformen på sin egen industriella tillämpning.

MCST 3601 kan dessutom köra stegmotorer i mikrosteg, med stöd för upp till 256 mikrosteg per helsteg. Detta gör det möjligt att öka upplösningen på den roterande eller linjära rörelsen avsevärt, samt att vibrationer från motorn reduceras. Denna möjlighet är särskilt välkommen i optiska applikationer där rörelser ofta ligger i mikrometerområdet.

Quickshaft och MCLM

Kom igång med QuickShaft och MCLM

Har du fått en QuickShaft linjärmotor och ett MCLM styrkort på ditt bord? Ser det annorlunda och lite läskigt ut? Lugn, vi visar, steg för steg, hur du kopplar upp allt, gör en servotuning och skriver ett program för några enkla rörelser.

Kom ihåg att vidta åtgärder för att undvika skador pga. statisk elektricitet. Läs databladen och manualerna för detaljerad information.

Läs mer

blog galil accelera

Dubbelt programminne i Galil

Galil lanserar en ny firmware-release, revision 1.2, för DMC-40×0 och DMC-41×3. I och med denna release dubbleras programminnet från 2000 x 80 tecken till 4000 x 80 tecken, samtidigt som det totala antalet arrayelement ökar från 16 000 till 24 000.

DMC-40×0 är en fristående controller i metallhus som presterar maximal prestanda med specifikationer som tillåter encoderfrekvenser på upp till 22 MHz, servosampling på ner till 32 µs och kommandotolkning på ner till 40 µs för användarprogram.

Läs mer

Blogg stegmotor

Så väljer du rätt spänning för din stegmotor

Du har valt en stegmotor utifrån motortypens många bra egenskaper. Du har valt rätt storlek utifrån momentkurvan i databladet. Du har valt lindning utifrån den spänning och ström du har att tillgå. Du har kopplat upp, testkört – och förtvivlat.

Det står ju klart och tydligt i databladet att spänningen ska vara 4,5 V, så varför kommer motorn inte upp i varv, inte ens i närheten, vid denna matningsspänning? Lugn, vi hjälper dig att reda ut begreppen och välja rätt matningsspänning för din stegmotordrift.

Läs merAnmäl dig till vårt nyhetsbrev

Jag godkänner att denna webbplats lagrar och bearbetar mina uppgifter enligt vår integritetspolicy. *